Vučurović: Nikakva šteta što DPS bojkotuje odbor za ljudska prava i slobode, odbor normalno funkcioniše i bez njih

"Zna se da se radi o političkoj organizaciji čiji je vrh decenijama dio kriminalne hobotnice, uvezan sa mafijom, partije koja je trideset godina pljačkala državu i upravo ukidala sve slobode, progonila političke neistomisljenike, medije, NVO, građanske aktiviste"

8586 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Vučurović, Foto: Boris Pejović
Vučurović, Foto: Boris Pejović

Nije nikakva šteta što DPS bojkotuje odbor za ljudska prava i slobode jer odbor i bez njih normalno funkcioniše, kazao je poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i predsjednik odbora Jovan Jole Vučurović.

On je poručio da je odbor i bez njih radio u prethodnom sazivu i kako kaže, ostvarivao odlične rezultate koje su potvrdile međunarodne i domaće organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama.

"Čudno bi bilo da DPS prisustvuje sjednicama odbora koji se bavi ljudskim pravima i slobodama, ako se zna da se radi o političkoj organizaciji čiji je vrh decenijama dio kriminalne hobotnice, uvezan sa mafijom, partije koja je trideset godina pljačkala državu i upravo ukidala sve slobode, progonila političke neistomišljenike, medije, NVO, građanske aktiviste", kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima DPS otvoreno promoviše fašističku ideologiju Sekule Drljevića, pa, kako kaže, samim tim ne zna šta bi oni radili na odboru za ljudska prava.

"Dakle, odbor radi po planu, a oni će svoj bojkot objasniti svima onima o kojima mi razgovaramo na sjednicama odbora, i kojima pokušavamo da pomognemo i riješimo brojne probleme. Moja poruka je jasna - sva prava svima, ista prava za sve", zaključio je Vučurović.

Bonus video: