Spajić sa Skinasom: Nastavkom političkog dijaloga do najvažnijih odluka i zatvaranja pregovaračkih poglavlja

Na sastanku bilo riječi o jačanju saobraćajne infrastrukture, konkretno o nastavku autoputa Bar-Boljare i izgradnji Jadransko-jonske autoceste

1524 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

"Visok stepen političkog dijaloga iskazan u prvim danima mandata Vlade primjer je kako treba pristupati svim važnim pitanjima poput deblokade pravosuđa. To je pristup koji će doprinijeti zatvaranju pregovaračkih poglavlja i jačanju vladavine prava", poručeno je na sastanku premijera Milojka Spajića sa potpredsjednikom Evropske komisije Margaritisom Skinasom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Spajić se tokom prve radne posjete Briselu sastao sa Skinasom sa kojim je razgovarao o procesu evropske integracije Crne Gore i značaju odluka koje su omogućile dinamiziranje pregovaračkog procesa.

"Na sastanku je ocijenjeno da je veoma visok stepen podrške građana članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji na nivou oko 80 odsto izuzetno važan aspekt integracionog procesa i obaveza je, kako Vlade tako i Evropske unije, da odgovore na očekivanja građana. Potpredsjednik Evropske komisije Margaritis Skinas istakao značaj činjenice da Vlada dosljedno vodi vanjsku politiku i da Crna Gora upravo na toj liniji nastavi usklađivanje sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije", piše u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je na sastanku bilo riječi o jačanju saobraćajne infrastrukture, konkretno o nastavku autoputa Bar-Boljare i izgradnji Jadransko-jonske autoceste.

Ovi projekti su, kako je ocijenjeno, ključni za dalji razvoj Crne Gore i njeno saobraćajno povezivanje sa regionom i Evropom, te kao takvi moraju biti u vrhu razvojne agende.

Bonus video: