Bečić: Crna Gora, nakon dugo godina, dobila funkcionalan Sudski savjet u punom mandatu

"Ova generacija političara neće propustiti istorijsku šansu da Crna Gora postane prva naredna članica EU. Funkcionalne i jake institucije garant su ostvarenja tog cilja", kazao je potpredsjednik Vlade

4450 pregleda 31 reakcija 6 komentar(a)
Bečić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Bečić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić kazao je da je Crna Gora, nakon dugo godina, dobila funkcionalan Sudski savjet u punom mandatu.

Miodrag Iličković, Fikret Kurgaš i Dražen Medojević izabrani su za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, na današnjoj sjednici Skupštine.

"Nastavljamo sa lijepim vijestima, društveno političkom i institucionalnom stabilizacijom. Nakon dugo godina Crna Gora dobila fukcionalan Sudski savjet u punom mandatu. Nakon izbora sedmog sudije Ustavog suda, održavanja inkluzivnog i veoma kredibilnog popisa, usvajanja zakona iz Berlinskog procesa, izbjegavanja sive liste Manivala, donošenja mnogih drugih odluke Vlade i Parlamenta, riješeno još jedno krupno pitanje na unutrašnjem planu i evropskom putu. Nastavljamo krupnim koracima u rekordnim rokovima", saopštio je Bečić.

Poručio je da ova generacija političara neće propustiti istorijsku šansu da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije, te da su funkcionalne i jake institucije garant ostvarenja tog cilja.

Bonus video: