BF: Vlast je izgleda spremna da nas sve potruje zbog 50-ak glasova

"Veliki broj građana Tivta se u posljednjih nekoliko dana obraća Bokeškom Forumu sa molbom da im pomognemo. U pitanju je svakodnevno paljenje smeća na Lovanji i dim i smrad zbog kojeg stanovnici okolnih naselja danima ne mogu izaći iz kuće"
2 komentar(a)
Dim od paljenja guma iznad Lovćena, Foto: Siniša Luković
Dim od paljenja guma iznad Lovćena, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.08.2017. 12:35h

Bokeški Forum (BF) saopštio je danas da niko od nadležnih ne preduzima ništa da se riješi dugogodišnji problem sa paljenjem starih automobilskih guma i elektro-kablova na nekadašnjem smetlištu opština Kotor i Tivat na Lovanji u blizini tivatskog aerodroma.

Dio stanovnika tamošnjeg neformalnog romskog naselja koji se bave sakupljanjem i preprodajom sekundarnih sirovina, redovno pali gume i kablove, kako bi došli do čelične žice, odnosno bakra u njima.

"Veliki broj građana Tivta se u posljednjih nekoliko dana obraća Bokeškom Forumu sa molbom da im pomognemo. U pitanju je svakodnevno paljenje smeća na Lovanji i dim i smrad zbog kojeg stanovnici okolnih naselja danima ne mogu izaći iz kuće. Molili su, žalili se, ali niko ne obraća pažnju na njihove probleme. Ono što je najgore je što neki pojedinci mimo zakona i mimo standarda, a uz znanje nadležnih, pale materije koje su toksične i kancerogene, čime se ozbiljno ugrožava zdravlje. Sve to uz "blagoslov" pripadnika vlasti, koji zbog 50-ak glasova, izgleda da su spremni sve da nas potruju", saopštio je danas BF.

Ta lokalna parlamentarna partija u Tivtu naglasila je da "nadležni ostaju nijemi" na apele građana da se nešto preduzme i spriječi zagađenje životne sredine.

"Bokeškom Forumu ne pada na pamet da se igramo sa njima gluvih telefona. Zbog toga ćemo se obratiti nadležnim evropskim i svjetskim ustanovama sa jednostavnim pitanjem: da li ovakav odnos sa životnom sredinom i zdravljem, odgovara standardima koje moramo da ispunimo na našem putu društvenih reformi. Na žalost izgleda da ih ova vlast poštuje onako kako njoj odgovara - i po babu i po stričevima", zaključuje se u saopštenju BF.

Bonus video: