Jovanović: Sačekajmo nekoliko dana da vidimo hoće li se dogovoriti oko Dokić

"Što se mene tiče, ja sam apsolutno za to. I kao predsjednik Skupštine opštine i kao odbornik očekujem da će tada bit"

10210 pregleda 5 komentar(a)
Jovanović, Foto: Opština Budva
Jovanović, Foto: Opština Budva

Predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović istakao je da u ovom trenutku ne zna da li će današnja sjednica na čijem dnevnom redu je izbor potpredsjednice Opštine Jasne Dokić biti nastavljena 29. decembra.

"Što se mene tiče, ja sam apsolutno za to. I kao predsjednik Skupštine opštine i kao odbornik očekujem da će tada biti. Ostaviću da se obave te konsultacije unutar vladajuće većine, a onda da vidimo da li ćemo imati nastavak sjednice“, kazao je Jovanović nakon sjednice.

Upitan o kakvoj se koalicionom dogovoru radi zbog koga se tražilo odlaganje današnjeg zasijedanja, kada je koalicija "Milo Božović – Budva na prvom mjestu NSD, DNP, PzP" jedinstveno nastupila na oktobarskim lokalnim izborima 2022. i osvojila apsolutnu vlast, Jovanović je kazao da pretpostavlja da se misli na unutrašnjem dogovoru liste.

"Od predstavnika odbornika Nove srpske demokratija smo danas čuli da je potrebno dodatno vrijeme i konsultacije vezano za izbor potpredsjednika. Tačno je da smo u medijima imali obavještenje da je postignut dogovor između ova tri politička konstituenta i vidimo da je danas došlo do zahtjeva za odlaganjem. Kao predsjedavajući shodno članu 64 Poslovnika o radu uvažio sam zahtjev najbrojnijeg kluba odbornika i sačekaćemo tih nekoliko dana da vidimo da li će ta tri konstituenta pretpostavljam na nivou tih predsjednika odbora koji su se sastali donijetu konačni stav za tu tačku. Ono što moram da kažem da je predsjednik Opštine Milo Božović u zakonskom roku i proceduri predložio izbor potpredsjednika i čim dobijem inpute na kolegijumu predstavnika klubova odbornika da je nastavak sjednice moguć, zakazaću“, kazao je Jovanović.

Najavljujući da će zakazati novu sjednicu Skupštine opštine po hitnom postupku 29. decembra na čijem dnevnom redu će biti budžet za narednu godinu, Jovanović je pozvao je sve odbornike aktuelnog saziva da pokažu odgovoran odnos prema građanima i da dođu na to zasijedanje kako bi bio usvojen budžet.

"Bili smo u prilici da prethodnih godina vidimo kakvi su sve bili problemi kada budžet nije bio usvojen na vrijeme i milsim da ne treba nikome ta negativna odgovornost, da neizglasavanjem budžeta dodatano zakomplikuju situaciju“, zaključio je Jovanović.

Bonus video: