Živković: Pokazali smo opredijeljenost ka daljem razvoju demokratije i dostizanja evropskih standarda

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a o predstojećim partijskim izborima

9656 pregleda 33 reakcija 22 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predstojeći partijski izbori u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pokazatelj su opredijeljenosti te stranke ka daljem razvoju demokratije i dostizanja evropskih standarda, kazao je v.d. predsjednik DPS-a Danijel Živković.

On je boravio u Herceg Novom, gdje je na sjednici Opštinskog odbora DPS-a članove te partije upoznao sa predstojećim aktivnostima u susret partijskim izborima zakazanim za 28. januar naredne godine.

“Činjenica da je jedan politički subjekt raspisao neposredne izbore na kojima će njegovo članstvo birati predsjednika i potpredsjednike, a imajući u vidu da se tako nešto po prvi put događa u Crnoj Gori, služi na ponos svim građankama i građanima naše države. Upravo ovo je pokazatelj naše prevashodne opredijeljenosti ka daljem radu na razvoju demokratije, slobode izbora ali i dostizanja evropskih standarda”, poručio je Živković.

On je kazao da je DPS od svog osnivanja do danas diktirao trendove na političkoj sceni i svih prethodnih godina bio "pokretački motor Crne Gore".

“Svi članovi DPS-a na predstojećim partijskim izborima imaće pravo glasa i priliku da učestvuju u izboru partijskog rukovodstva. To su novi standardi koje uvodimo na političkoj sceni Crne Gore. A naša dužnost i obaveza bila je i ostala da državu vučemo ka prosperitetu, ka razvoju, ka usvajanju novih trendova. Ta uloga nam pripada svih ovih godina i to se od nas očekuje”, rekao je Živković.

DPS je saopštio da je Živković "na konto izrečenog, a uz marljiv i predan rad na obnovi partije", izrazio "posebno zadovoljstvo jedinstvom svih članova DPS-a u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i dostizanja onoga što su državni interesi".

“Naše zajedništvo ogleda se u konstantnosti istrajne borbe za demokratsko i multietničko društvo, borbe za građansku i evropsku Crnu Goru. A naša snaga je upravo ono što sam više puta potencirao do sada – mini izborni štabovi i mjesni odbori, odnosno naša partijska baza i struktura stranačke mreže. Upravo ovo dvoje, politički ciljevi sa jedne, i partijska infrastruktura sa druge strane u prethodne tri godine stajali su na braniku odbrane nacionalnih interesa Crne Gore”, zaključio je Živković.

Bonus video: