Abazović podržao prosvjetare: Siguran sam da imate i podršku svih ostalih klubova, jer se vlada oglušila o vaše zahtjeve

"Siguran sam da će poslanici Skupštine glasati da se vaše zarade povećaju za 10 odsto od 1. januara 2024"

4943 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Abazović, Foto: gov.me/R.Koprivica
Abazović, Foto: gov.me/R.Koprivica

Predsjednik Građanskog pokreta URA (GP URA) i bivši premijer Dritan Abazović pružio je podršku prosvjetarima koji su danas protestovali ispred Skupštine Crne Gore.

"Siguran sam da će poslanici Skupštine glasati da se vaše zarade povećaju za 10 odsto od 1. januara 2024", saopštio je Abazović u video snimku koji je objavio na društvenoj mreži X.

Sindikat prosvjete organizovao je danas protest ispred Skupštine, jer Predlogom zakona o budžetu za 2024. godinu zaposlenima u toj oblasti nije predviđeno povećanje zarada od deset odsto.

"To su vaša stečena prava i imate punu podršku našeg kluba, a siguran sam i svih ostalih klubova u parlamentu, s obzirom na to da se vlada oglušila o vaše zahtjeve", dodao je Abazović.

Na kraju je poručio...

"Istrajte u ostavarivanju svojih prava i dajte da zajedno učinimo dobru stvar za prosvjetare, a nadam se i za sve druge zaposlene u Crnoj Gori", zaključio je Abazović.

Bonus video: