Knežević: Ako se dogovorimo sa Spajićem da rekonstrukcija bude ranije, onda će tako i biti

Veoma je važno da svi potpisnici poštuju koalicioni sporazum i da "niko nikog ne pokušava ideološki i programski prevaspitavati", kazao je lider DNP-a

28269 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Rekonstrukcija Vlade predviđena je potpisanim koalicionim sporazumom parlamentarne većine i nema razloga da se od nje pravi tabu tema, kazao je predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević.

"Ako se dogovorimo sa premijerom Spajićem da rekonstrukcija bude ranije, onda će tako i biti", rekao je Knežević.

Istakao je kako je veoma važno da svi potpisnici poštuju koalicioni sporazum i da "niko nikog ne pokušava ideološki i programski prevaspitavati".

"Mi smo pokazali odgovornost i ozbiljnost izborom sudije Ustavnog suda i članova Sudskog savjeta, što je bilo nezamislivo u prethodnim sazivima kad naši politički subjekti nijesu bili dio većine u Vladi i Skupštini. Tako smo svima izbili 'argumente' da je ova većina antievropska, zato je ovolika nervoza i strah od rekonstrukcije", rekao je Knežević za Portal RTCG.

Premijer Milojko Spajić rekao je juče u Skupštini da nije bilo zahtjeva koalicije "Za budućnost Crne Gore" da se Vlada rekonstruiše prije roka predviđenog za to sporazumom o formiranju vlasti.

Bonus video: