Janović: URA da se ne krije iza Fidelity consultinga; Vuković: Pozivam Janovića na TV duel

"Sjedite, relaksirajte se i posmatrajte način na koji implementacija Evropa sad 2 teče i radujte se zajedno sa građanima Crne Gore"

6327 pregleda 15 komentar(a)
Janović, Foto: Pokret Evropa sad
Janović, Foto: Pokret Evropa sad
Ažurirano: 29.12.2023. 18:28h

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Tonći Janović pozvao je danas Građanski pokret URA "da se ne krije iza Fidelity consultinga".

"Vrlo je jasna namjera političkog subjekta Ure da svojim amandmanima obesmisli budzet i odloži njegovo izglasavanje. Važnije od političkih igara i licemjernih poruka upravo je njegovo izglasavanje. Tako da je postignut prvi u nizu ekonomskih ciljeva našeg programa: građani konačno imaju socijalnu sigurnost i realna očekivanja od kapitalnog dijela", istakao je Janović u saopštenju.

On je dodao da je svima jasno da je URA za godinu i po mogla postići sve ono sto je amandmanima predlagala i da ostvari kroz svoj kapitalni budžet.

"Naprotiv, ostvaren je tek na nivou od 60% što je odličan pokazatelj njihove sposobnosti, znanja i zalaganja i u krajnjem dobrih namjera. Sve to se prepoznaje i u momentu potpisivanja Granskog kolektivnog ugovora (GKU) sa prosvjetarima, baš onda kada su shvatili da neće biti dio vlasti i da bi napravili opšti metež i doveli u zabludu kako sindikate tako i prosvjetare", poručio je Janović.

Po njegovim riječima, URA krijući se iza Fidelity Consultinga danonoćno napada PES pokušavajući da ospori program Evropa sad 2, jer su kako dodaje Janović i sami svjesni da je počela realizacija i da će već od januara, povećanjem minimalne penzije na 450 eura, prve benefite osjetiti preko 74.000 penzionera i da točak ekonomskog prosperiteta ne mogu da zaustave jeftinim botovima i medijskim spinovima.

"Sjedite, relaksirajte se i posmatrajte način na koji implementacija Evropa sad 2 teče i radujte se zajedno sa građanima Crne Gore", zaključio je Janović.

Izvršni direktor Fidelity consultinga Miloš Vuković je reagujući na ovo saopštenje Janovića pozvao poslanika PES na TV duel.

Vuković
Vukovićfoto: Privatna arhiva

Vuković je kako je objavljeno na Fejsbuk stranici Fidelity consultinga poručio da bi tema duela bila program Evropa sad 2.

"Uvaženi gospodine Janoviću iz Pokreta Evropa sad. Ovim putem Vas pozivam na duel na temu programa Evropa sad 2. Birajte vrijeme i medij", poručio je Vuković.

Bonus video: