Vujanović: Lazović bi trebalo da pomogne razvoju ekonomske saradnje

Vujanović je kazao da je uvjeren da će Slovenija nastaviti da promoviše dobru dinamiku evropskih integracija Crne Gore i da će biti posvećena daljem unapređenju kvalitetne saradnje posebno u sferi ekonomije
3 komentar(a)
Vujica Lazović, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Vujica Lazović, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 13.08.2017. 08:18h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji, Vujicu Lazovića pred preuzimanje te dužnosti u Ljubljani.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima i činjenicom da u okviru NATO saveza dijele zajedničke evroatlanske vrijednosti.

Vujanović je kazao da je uvjeren da će Slovenija nastaviti da promoviše dobru dinamiku evropskih integracija Crne Gore i da će biti posvećena daljem unapređenju kvalitetne saradnje posebno u sferi ekonomije.

Vujanović je ocijenio da bi Lazović trebalo da pomogne razvoju ekonomske saradnje, zbog dugogodišnjeg iskustva kao potpredsjednik Vlade.

"On je bio u prilici da učestvuje u stvaranju kvalitetne ugovorne osnove ekonomske saradnje ali i realizacije konkretnih projekata".

"Imajući u vidu da je kapital Slovenije prisutan u gotovo svim oblastima ekonomije, a da su njihove kompanije pokazale da su ozbiljni i odgovorni izvođači u raznim infrastrukturnim projektima sigurno je da je iskustvo saradnje dobra preporuka za njeno unapređenje", rekao je on.

Lazović je potvrdio spremnost da bogato iskustvo rada u Vladi stavi u funkciju unapređenja ukupnih posebno ekonomskih odnosa.

Saglasio se da postoji širok prostor za unapređenje saradnje, a očigledno i raspoloženje dvije bliske države da ga iskoriste.

"Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Miomiru Mugoši koji je obavljajući odgovornu dužnost stekao visoki ugled u Sloveniji i značajno pomogao da se afirmišu vrijednosti naše saradnje i ona unaprijedi", kaže se u saopštenju.