DPS: Mandić čestitanjem neustavnog Dana RS potvrdio antievropski karakter parlamentarne većine

"Ostali konstituenti vladajuće većine u Crnoj Gori treba da se izjasne da li je njima prihvatljivo da osoba koju su postavili na čelo Parlamenta, na ovaj način vodi politiku države koja treba da se pridruži Evropskoj uniji", navodi DPS

14862 pregleda 101 reakcija 97 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je saopštila da je predsjednik Skupštine Andrija Mandić, čestitanjem neustavnog Dana Republiske Srpske, "potvrdio antievropski karakter parlamentarne većine".

"Čestitanjem neustavnog Dana Republike Srpske, u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić je potvrdio da je on instaliran na čelo Parlamenta da bi odatle sprovodio svoju nacionalističku agendu i ometao Crnu Goru na njenom putu ka EU. Predstavnici vladajuće većine koji su trulim kompromisima Mandića doveli na državnu funkciju, podjednako su odgovorni za antievropsku politiku kojom on bruka Crnu Goru", saopštio je DPS.

Podsjećaju da je "datum koji Milorad Dodik slavi" proglašen od strane Ustavnog suda BiH za neustavni i da ga ne priznaje ostatak Bosne i Hercegovine, kao ni međunarodna zajednica. Podsjećaju i da je prošle godine, na tom događaju, dodijeljen orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, "direktno odgovornom za raseljavanje i smrt stotina hiljada nedužnih civila u ratom zahvaćenoj Ukrajini".

"Ostali konstituenti vladajuće većine u Crnoj Gori treba da se izjasne da li je njima prihvatljivo da osoba koju su postavili na čelo Parlamenta, na ovaj način vodi politiku države koja treba da se pridruži Evropskoj uniji. Od Andrije Mandića, četničkog vojvode, nije se ni moglo očekivati da bude proklamator reforme i prosperiteta na unutrašnjem, niti evropske i evroatlantske politike na spoljnom planu, zato stranke vladajuće većine, nose najveću odgovornost jer su Vučićevog i Putinovog poslušnika postavili na čelo institucije države da bi je konstantno saplitao na putu ka EU", zaključuje DPS.

Bonus video: