DPS: Knežević ne skriva da mu je cilj da Crna Gora bude neka nova Republika Srpska

"Prisustvo Milana Kneževića, poslanika vladajuće većine i lidera velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori, na događaju kojim Milorad Dodik provocira druge narode u Bosni i Hercegovini kao i međunarodnu zajednicu, najbolji je pokazatelj gdje ova država ide sa ovakvom vlašću"

12862 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Lider Demokratske narodne partija (DNP) Milan Knežević ne skriva da mu je cilj da Crna Gora bude neka nova Republika Srpska.

To su kazali iz Demokratske partije socijalista (DPS) nakon što je ranije objavljeno da je Knežević sa drugim predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) prisustvovao svečanom prijemu povodom proslave neustavnog Dana Republike Srpske.

"Prisustvo Milana Kneževića, poslanika vladajuće većine i lidera velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori, na događaju kojim Milorad Dodik provocira druge narode u Bosni i Hercegovini kao i međunarodnu zajednicu, najbolji je pokazatelj gdje ova država ide sa ovakvom vlašću", kazali su iz DPS-a

Iz DPS-a su ocijenili da je Knežević prisustvovao događaju kojeg su, kako su naveli, ustanovili osuđeni ratni zločinci.

"Poslanik Parlamenta Crne Gore i pripadnik vladajuće većine koja građane obmanjuje da je članstvo u EU njen cilj, Dodikovoj paradi nacionalizma kojim se narušava suverenitet BiH. Odlaskom Kneževića u Banja Luku, ovim povodom, vlast u Crnoj Gori, preko bivšeg DF-a nastavlja da podržava Dodikovu politiku secesionizma i disfunkcionalnosti BiH", dodali su oni.

Oni su istakli da se vladajuća većina svojim nereagovanjem, kako su kazali, plaši Kneževića i lidera ZBCG Andrije Mandića.

"Vladajuća većina salje poruku da od njih zavisi, i zato mora da ćuti. Druga pretpostavka je da bi svi predstavnici vladajuće većine rado otišli na Dodikov neustavni i izmišljeni praznik, samo da se ne plaše za svoj položaj u očima međunarodne zajednice. Dakle, kalkulišu, kako to i Andrija Mandić intenzivno radi od kad je zasjeo u fotelju koju ne bi da napusti, ni po koju cijenu", kazali su iz DPS-a

Prema njihovim riječima odlazak Kneževića na paradu, kako su kazali, velikosrpskog nacionalizma je još jedan dokaz da, kako kažu, Crna Gora gubi vriijeme sa ovakvom vlašću.

"Sa vlašću koja ponavlja floskule o Crnoj Gori u Evropi, a zapravo od EU intimno misli isto što i Putinova marioneta, Milorad Dodik", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: