Knežević: Đukanovićev doprinos stvaranju RS mnogo veći od mog

"Za razliku od njega, ja se ne stidim svojih uvjerenja", kazao je predsjednik DNP-a

17687 pregleda 87 reakcija 64 komentar(a)
Knežević, Foto: DNP
Knežević, Foto: DNP

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević kazao je da je doprinos bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića stvaranju Republike Srpske mnogo veći od njegovog i da je Đukanović zaslužio da bude najuvaženiji gost ili domaćin u Banjaluci.

On se oglasio saopštenjem nakon što je DPS ranije danas kazao da Knežević ne skriva da mu je cilj da Crna Gora bude neka nova Republika Srpska. Lider DNP-a je, sa drugim predstavnicima koalicije ZBCG, juče prisustvovao svečanom prijemu povodom proslave neustavnog Dana RS.

"Dok čekaju only fans Kongres na kojem se jedino zna da će Duško Marković formirati partiju, a sve druge enigme rješavati Milo Đukanović i Milan Roćen u vikend šetnjama po Atlas Capitalu, u DPS-u za svaki slučaj istovremeno kukaju za Evropom i proklinju velikosrpstvo. Danas je više nego očigledno da je baš Milo Đukanović zaslužio da bude najuvaženiji gost ili domaćin u Banja Luci, jer da nije bilo njegove dizel intervencije ovaj predivni grad bi pao u ruke hrvatske vojske. Da je kosmičke pravde kao što je nepravde, Milo Đukanović bi trebalo da bude među prvim govornicima na vojnoj paradi, pošto je već u godinama koje nisu za tenkove i borna vozila", saopštio je Knežević.

Poručio je da se ne stidi svojih uvjerenja.

"Đukanovićev doprinos stvaranju Republike Srpske mnogo je veći od mog, ali za razliku od njega, ja se ne stidim svojih uvjerenja, niti ću ih mijenjati za leptir mašne i šalove iz Diora. A ako će vama u DPS-u biti lakše, ili još teže, onda treba da znate da u Banja Luci predstavljam i vašu 'velikosrpsku' prošlost pošto političke budućnosti nemate. A da je imate, stisnuli bi to malo Statuta što vam je ostalo od partije i poslali u Banja Luku makar Zorana Pažina, jer je Republika Srpska njegova otadžbina. A valjda bi za dva dana njegovog odsustva iz Crne Gore, mogli kontrolisati kandidate za potpredsjednike da ne ukradu lap top Milošu Nikoliću koji broji glasove i lajkove na vašem only fans Kongresu", zaključuje Knežević.

Bonus video: