Predstavnici NSD-a na proslavi neustavnog Dana RS; Vučurović: Republika Srpska je ponos svakog Srbina

Dodik kazao da RS nikom ne želi loše i da im niko ne može uskratiti pravo da slave svoj rođendan

10332 pregleda 31 reakcija 23 komentar(a)
Sa događaja u Banjaluci, funkcioneri NSD-a u zadnjem redu, Foto: Radivoje Pavicic/Betaphoto
Sa događaja u Banjaluci, funkcioneri NSD-a u zadnjem redu, Foto: Radivoje Pavicic/Betaphoto

Funkcioneri Nove srpske demokratije (NSD) - poslanik i član Predsjedništva te stranke Jovan Vučurović, član Predsjedništva NSD-a Budimir Aleksić i šef Kabineta predsjednika Skupštine Velimir Đoković, prisustvovali su večeras svečanom defileu povodom 9. januara - Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Na događaju je bio i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i lider Slobodne Crne Gore i v.d. rukovodilac Službe za građane Glavnog grada Vladislav Dajković.

Dan RS je Ustavni sud Bosne i Hercegovine u dva navrata proglasio neustavnim.

"Bilo je zadovoljstvo prisustvovati događaju koji je svjedočio jedinstvo srpskog naroda i sa koga su se čule snažne poruke mira i zajedništva. Ideje slobode i jedinstva su vječne i duboko utkane u biće srpskog naroda. Republika Srpska je ponos svakog Srbina i to niko ne može promijeniti, i niko ne može našem narodu da uskraćuje bilo koje pravo i da mu nameće tuđu volju”, kazao je Vučurović nakon svečanosti.

Dodik: Sloboda je za nas način života

Predsjednik RS Milorad Dodik je, u obraćanju na svečanom defileu, kazao da danas obilježavaju dan kada je RS stvorena i kada je "krenula u svoj život da slavi slobodu i narod koji ima pravo da na ovaj način slavi Dan Republike", prenosi RTRS.

Dodik je kazao da RS nikom ne želi loše i da niko ne može da im uskrati pravo da slave svoj rođendan.

"Republika Srpska ima sjajan narod, hvala vam svima koji ste ovdje s nama, da pokažemo da smo okupljeni, da se poštujemo i volimo i da smo u miru, sabrani i da znamo šta radimo", rekao je on.

Dodik je ocijenio da je RS postigla veliki napredak za 32 godine postojanja, rekavši da je 30.000 ljudi "dalo život za odbranu" RS.

"Zato ne damo Republiku, zato ona u sebi ima moralni, snažan aspekt koji niko ne može da ukine i uskrati. Sloboda je za nas način života", kazao je Dodik.

Bonus video: