Spajić - Pič: Vlada ima dobre rezultate, važno je ostati na kursu i sačuvati političku stabilnost

"Za svega dva mjeseca napravili smo dobre temelje za 2024. godinu i vjerujem da imamo razloga za optimizam u pogledu realizacije naših ciljeva, u prvom redu unaprjeđenja standarda građana, napretka na planu evropske integracije, jačanja vladavine prava i daljeg ekonomskog razvoja”

2643 pregleda 3 komentar(a)
Pič i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Pič i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom, saopšteno je iz Spajićevog kabineta.

"44. Vlada već ima dobre rezultate, ali je važno ostati na tom kursu i sačuvati političku stabilnost”, poručio je Pič.

Kako se navodi, Spajić je upoznao Piča sa planovima Vlade za 2024. godinu sa osvrtom na aktivnosti tokom prva dva mjeseca mandata.

"Za svega dva mjeseca napravili smo dobre temelje za 2024. godinu i vjerujem da imamo razloga za optimizam u pogledu realizacije naših ciljeva, u prvom redu unaprjeđenja standarda građana, napretka na planu evropske integracije, jačanja vladavine prava i daljeg ekonomskog razvoja”, kazao je premijer.

"Nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanje kapaciteta za borbu protiv dezinformacija i visoko profesionalne instutucije strateški su važne za razvoj Crne Gore i njenu evropsku perspektivu. 44. Vlada već ima dobre rezultate, potrebno je zadržati sadašnji kurs”, istakao je Pič.

"Na sastanku je bilo riječi o prilikama u regionu, a lord Pič je ukazao na važnost kontinuiteta regionalne stabilnosti, a posebno je naglasio važnost stabilnosti u Crnoj Gori kako bi se osigurale neophodne reforme. Sastanku je prisustvovala britanska ambasadorka u Crnoj Gori Don Meken", zaključuje se.

Bonus video: