Spajić: Ponašanje koje je karakteristično za opoziciju nije uvijek dobro da se nastavi kada ste u vlasti

"Mislim da je za naše građane najbitnije da se fokusiramo na ekonomiju, na evropski put i na vladavinu prava", kazao je Spajić

22247 pregleda 16 komentar(a)
Spajić, Foto: Printscreen
Spajić, Foto: Printscreen

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić kazao je da to što niko od predstavnika Vlade nije išao na proslavu Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) proglasio neustavnim najbolje pokazuje kakav je stav izvršne vlasti po tom pitanju.

"Parlamentarci su negdje direktno birani od naroda i ne možete da zabranite bilo kome da se ponaša na bilo koji način. Naravno, definitivno neko ponašanje koje je možda bilo u prošlosti karakteristično za opoziciju nije uvijek dobro da se nastavi kada ste u vlasti. Mislim da definitivno trebamo kao država mnogo da se uozbiljimo i da napravomo jedan strateški pristup šta je stvarno bitno za nas. Mislim da je za naše građane najbitnije da se fokusiramo na ekonomiju, na evropski put i na vladavinu prava", kazao je Spajić na pres konferenciji u Vili Gorica nakon susreta sa premijerm Irske Leom Varadkarom, komentarišući odlazak predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) u Banjaluku.

Spajić je na istoj pres konferenciji rekao da je Crna Gora za kratko vrijeme napravila značajne rezultate kada je u pitanju vladavina prava, te da napore njegove Vlade međunarodna zajednica prepoznaje i podržava.

Spajić je kazao i da postoji mogućnost da se ponovo uspostave direktni letovi sa Irskom nakon što je kompanija Rajaner suspendovala tu liniju.

Varadkar je nakon sastanka sa Spajićem najavio više irskih investicija u Crnoj Gori.

"Imamo mnogo ambicioznije planove naravno, ali ubijeđen smo da sada partneri sa druge strane, danas smo imali sastanak gdje su partneri iz država članica podržali naš put, rezultate, tražili da izdržimo na ovom putu i dali jednu veliku podršku koja do sada možda nije bila toliko evidentna. Zahvaljujem još jednom Irskoj na velikoj podršci koju dobijamo. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da privučemo irske investitore i turiste. Znamo da je Rajaner nažalost prekinuo liniju za Crnu Goru, međutim premijer je obećao da ćemo imati komunikaciju na tu temu, tako da nadam se da ćemo uspostaviti direktne letove sa Irskom", kazao je Spajić.

Varadkar je kazao da već ima nekih irskih investicija u Crnoj Gori.

"Imamo veliki broj turista koji posjećuju vašu zemlju ali mislim da taj broj može da se značajno poveća narednih godina, da će doći do još većih investicija, da će to podstaći još više turističkih posjeta i da ćemo imati bolje avio poveznice između Crne Gore i zapadne Evrope", kazao je Varadkar.

Bonus video: