Ministarstvo odbrane Hrvatske: Sastanak s Krapovićem otkazan zbog izjava o ploči u Morinju i o brodu Jadran

"Stavovi ministra Krapovića, koje je proteklih dana iznio u medijima, ne ostavljaju prostor za razgovor i potpuno odudaraju od stavova Republike Hrvatske i istorijskih činjenica"

54523 pregleda 299 reakcija 187 komentar(a)
Foto: morh.hr
Foto: morh.hr

Sastanak s crnogorskim ministrom odbrane Draganom Krapovićem otkazan je zbog njegovih izjava i o ploči u Morinju i o brodu Jadran, rekli su "Vijestima" iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

Krapović je danas trebalo da se sastane sa hrvatskim kolegom Ivanom Anušićem u Tivtu, u okviru obilježavanja Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

"Stavovi ministra Krapovića, koje je proteklih dana iznio u medijima, ne ostavljaju prostor za razgovor i potpuno odudaraju od stavova Republike Hrvatske i istorijskih činjenica", rekli su iz hrvatskog Ministarstva odgovarajući na pitanje "Vijesti" zašto je Anušić otkazao sastanak sa Krapovićem.

Taj odgovor je Anušić objavio i na mreži X.

Krapović je u četvrtak u emisiji "Načisto" Televizije "Vijesti", rekao da shodno potpisanim sporazumima nakon disolucije Jugoslavije, Hrvatska nema pravo da traži školski brod "Jadran" i da nisu spremni da pregovaraju o vlasništvu.

Na pitanje da li očekuje probleme sa Hrvatskom u predpristupnim pregovorima sa EU oko Prevlake i sukoba oko vlasništva nad brodom "Jadran", Krapović je rekao da je moguće da ima dosta ucjenjivačkog potencijala, ali da se mora voditi dijalog.

"Nadamo se da ćemo kroz dijalog, kroz civilizovanu, argumentovanu raspravu doći do rješenja. Ako to ne bude slučaj, stvari će se riješiti pred sudovima", rekao je Krapović.

U vezi sa pločom u bivšem vojnom logoru Morinj Krapović je rekao da je ploča postavljena na pogrešan način i da natpis ne odgovara činjenicama i da ta ploča treba da bude zamijenjena drugom sa adekvatnim tekstom.

Bonus video: