Nikolić: Podnijećemo inicijativu za smjenu Mandića kad procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju

"Nema nikakve dileme da je nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma", rekao je poslanik DPS-a

17372 pregleda 84 reakcija 85 komentar(a)
Nikolić (arhiva), Foto: Luka Zeković
Nikolić (arhiva), Foto: Luka Zeković

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić saopštio je da će ta partija podnijeti inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića kad procijene da postoji šansa za njenu realizaciju.

"Da je parlamentarna većina poštovala zakon, Andrija Mandić nikad ne bi mogao ni postati predsjednik Skupštine Crne Gore, jer nema legalno državljanstvo Crne Gore", ocijenio je šef Nikolić, komentarišući to što je Mandić juče ugostio mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija u Skupštini.

"Od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru, slika se kao dio izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost", dodaje Nikolić.

Kaže da "nema nikakve dileme" da je "nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet", pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da "pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma".

"Sve gore pomenuto, dovoljan je razlog da se zatraži njegova smjena i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali. Mi ćemo tu inicijativu podnijeti, veoma brzo, u trenutku kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju", najavio je Nikolić.

Bonus video: