BS: Precrtan putokaz za džamiju u Beranama, poslati poruku da nema mjesta mržnji

"Zaista je nerazumljivo kome i zašto odgovara ovakvo podizanje tenzija i raspirivanje mržnje, ali je sigurno da ne odgovara građanima Berana i Crne Gore", rekla je predsjednica Foruma žena BS Sabina Muratović

9853 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Foto: bscg.me
Foto: bscg.me

Bošnjačka stranka objavila je da je precrtan putokaz za džamiju u Beranama. Pozvali su nadležne da otkriju i kazne onoga ko je to uradio.

Na fotografiji objavljenoj na sajtu te stranke vidi se i da je ilustracija za džamiju prešarana krstom sa četiri ocila.

"Precrtavanje putokaza za džamiju u Beranama, na tabli koja se nalazi praktično u centru grada, još jedan je u nizu ataka na multietnički sklad u Beranama i Crnoj Gori", saopštila je Sabina Muratović, predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke.

“Zaista je nerazumljivo kome i zašto odgovara ovakvo podizanje tenzija i raspirivanje mržnje, ali je sigurno da ne odgovara građanima Berana i Crne Gore. Pozivam nadležne organe da hitno sprovedu istragu i utvrde ko je precrtao putokaz za džamiju na saobraćajnom znaku u Beranama i da se te osobe najstrože kazne za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje kako bi se, konačno, poslala poruka da za ovakve izlive mržnje nema niti smije biti mjesta ni u Beranama ni u Crnoj Gori”, poručila je Muratović.

Bonus video: