Pažin: Crna Gora će podržavati ideju daljeg proširenja NATO na ostale države aspirante

Pažin je poručio da Crna Gora ostaje posvećena jačanju dobrosusjedskih odnosa, kao i širenju ideje o važnosti stabilnosti regiona i njegove integracije u razvijene demokratije zapadnih društava
54 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Pažin, senatori, Foto: Vlada Crne Gore
Zoran Pažin, senatori, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 11.08.2017. 17:11h

Crna Gora će biti posvećen partner NATO-a i podržavaće ideju daljeg proširenja Alijanse na ostale države aspirante, poručio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin u razgovoru sa američkim senatorima.

Kako je saopšteno iz Vlade, Pažin je danas primio delegaciju Senata Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio senator Roj Blant.

Pažin je posjetu senatora ocijenio kao još jedan znak nastavka intenzivne saradnje i podrške SAD Crnoj Gori.

On je, kako se navodi, ukazao na značaj prisustva SAD u Crnoj Gori i regionu u cilju promocije vrijednosti zapadnih demokratija.

"Podsjećajući i na istorijsku posjetu potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori, i iskazano ohrabrenje povodom članstva naše države u NATO Alijansi, Pažin je saopštio da će Crna Gora biti posvećen partner, i da će podržavati ideju daljeg proširenja NATO i na ostale države aspirante", kaže se u saopštenju.

Pažin je poručio da Crna Gora ostaje posvećena jačanju dobrosusjedskih odnosa, kao i širenju ideje o važnosti stabilnosti regiona i njegove integracije u razvijene demokratije zapadnih društava.

"Diskutujući o unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori i regionu, potpredsjednik Pažin je zahvalio SAD na kontinuiranoj saradnji koja se ostvaruje kroz razmjenu informacija o aktuelnim bezbjednosnim izazovima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zajednički pozitivno ocijenjeno i sve veće prisustvo investitora iz SAD u Crnoj Gori, i konstatovano da dalje aktivnosti senatora mogu biti od pomoći i u oblastima od značaja za dalji ekonomski razvoj Crne Gore.

Osim Blanta, senatora iz Misurija, delegaciju SAD činili su i senatori Džon Kornin iz Teksasa, Tad Kokren iz Misisipija, Suzan Kolins iz Mejna, Tom Koton iz Arkanzas i Tom Tilis iz Sjeverne Karoline.

Bonus video: