Bošković: CG će nastaviti da bude faktor stabilnosti i da promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice

Bošković je ukazao na činjenicu da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sa posebnom pažnjom pristupaju obavezama koje proizilaze iz punopravnog članstva u Alijansi
2 komentar(a)
Predrag Bošković, senatori, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, senatori, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 11.08.2017. 17:01h

Crna Gora će, kao punopravna NATO članica, značajno doprinijeti održavanju i pospješivanju regionalnog i međunarodnog mira i stabilnosti, zaključeno je na sastanku ministra odbrane Predraga Boškovića sa delegacijom američkog Senata.

Delegaciju Senata Sjedinjenih Američkih država (SAD), koja boravi u posjeti Crnoj Gori, čine senatori Roj Blant, Džon Kornin, Ted Kokran, Suzan Kolins, Tom Koton i Tom Tilis.

Bošković je ukazao na činjenicu da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sa posebnom pažnjom pristupaju obavezama koje proizilaze iz punopravnog članstva u Alijansi.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naglasio da će Crna Gora nastaviti da bude faktor stabilnosti u regionu, i da promoviše vrijednosti evroatlantske zajednice.

Bošković je zahvalio američkoj delegaciji na sveukupnoj podršci SAD, apostrofirajući značaj Programa strateškog partnerstva Crne Gore i savezne države Mejn.

On je, kako se navodi u saopštenju, istakao uvjerenje da će se bilateralna odbrambena saradnja dvije države saveznice značajno produbiti u narednom periodu.

Bošković je upoznao sagovornike sa aktivnostima i budućim planovima koje Ministarstvo odbrane inicira i realizuje u cilju konstantnog napredovanja i dalje modernizacije crnogorskih oružanih snaga.

„Predstavnici američke delegacije su istakli da je napredak Crne Gore u svim ključnim oblastima evidentan, i iskazali uvjerenje da će integracija Crne Gore u NATO pomoći da se osigura dugoročna bezbjednost Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su američki senatori posebno naglasili značaj doprinosa crnogorske Vojske međunarodnim mirovnim misijama i izrazili zahvalnost za njen doprinos misiji "Resolute Support" u Avganistanu.

„Ukazavši na uspjeh u suprotstavljanju negativnom vanjskom uticaju, predstavnici američke delegacije izrazili su spremnost da pomognu jačanje bilateralne saradnje u narednom periodu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: