Spajić sa Rišom: Male zemlje moraju mudrije koristiti svoje potencijale kako bi bile vidljivije i konkurentnije

Spajić i Riš su na sastanku istakli da je važno voditi odgovornu politiku održivog razvoja i jačati vladavinu prava kao, kako su ocijenili, preduslove dugoročnog rasta i stabilnosti

2692 pregleda 0 komentar(a)
Spajić i Riš, Foto: Vlada CG
Spajić i Riš, Foto: Vlada CG

Male zemlje moraju mudrije koristiti svoje potencijale kako bi bile vidljivije i konkurentnije na širem tržištu, poručeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i predsjednika Vlade Lihtenštajna Danijela Riša.

Spajić je, kako su kazali iz njegovog Kabineta, nakon učešća na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu boravi u posjeti Knjaževini Lihtenštajn gdje se danas sastao sa predsjednikom Vlade Danijelom Rišom i članovima njegovog Kabineta.

Spajić i Riš su na sastanku istakli da je važno voditi odgovornu politiku održivog razvoja i jačati vladavinu prava kao, kako su naveli, preduslove dugoročnog rasta i stabilnosti.

Spajić je istakao da je Crna Gora spremna da usvaja najbolje prakse u cilju stvaranja prilika za dalji društveno ekonomski razvoj.

On je upoznao Riša sa planiranim reformama i istakao da je pred Crnom Gorom zahtjevan period koji će, kako je naveo, obilježiti realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata i napredak na putu evropske integracije.

Riš se zahvalio Spajiću na posjeti koja je ujedno i prva premijerska posjeta iz Crne Gore i iskazao interesovanje za unaprjeđenje ekonomskih relacija kroz jačanje ugovorne baze između dviju zemalja.

“Veoma su nam značajna iskustva Crne Gore i želimo da unaprjeđujemo bilateralne odnose na svim nivoima” poručio je Riš.

On i Spajić su se saglasili da je u narednom periodu potrebno pristupiti potpisivanju Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

O pitanju integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju oni su ocijenili da bi skorije članstvo Crne Gore doprinijelo stabilizaciji i prosperitetu regiona.

Bonus video: