Zvrko: DPS nosilac brojnih demokratskih promjena

"Osjećamo pozitivnu energiju i ono što vraća vjeru jesu i svi oni koji su 11. juna glasali našu partiju i to bez ikakvih interesa, željeći samo da zajedno sačuvamo sve ono za šta smo se borili"

5482 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Zvrko, Foto: DPS
Zvrko, Foto: DPS

Demokratska partija socjalista (DPS) je luča, nosilac i preteča brojnih demokratskih promjena, koja pravi civilizacijsku razliku, poručeno je na tribini te stranke u Kotoru.

Kandidat za potpredsjednika DPS Elvir Zvrko je rekao da je bitno što istrajavaju u odbrani vrijednosti DPS-a.

“Ono što nas veže jeste ova partija koja je antifašistička, evropska i građanska, koja je stub savremene i evropske Crne Gore. DPS je uz to i partija koja je luča i nosilac i preteča brojnih demokratskih promjena, koja pravi civilizacijsku razliku“, rekao je Zvrko.

Zvrko je rekao da DPS od ostalih političkih oponenata odvajaju civilizacijske razlike.

On je kazao da je članstvo partije upravo najveća snaga DPS-a.

“Ovo je svojevrstan demokratski karavan, koji je posljednjih dana od Petnjice preko svih gradova na sjeveru stigao i na jug. Osjećamo pozitivnu energiju i ono što vraća vjeru jesu i svi oni koji su 11. juna glasali našu partiju i to bez ikakvih interesa, željeći samo da zajedno sačuvamo sve ono za šta smo se borili”, zaključio je Zvrko.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Ivan Vuković rekao da ga je DPS-u privukli učinci i rezultati partije posljednih 25 godina.

„Jer sve što je bilo pozitivno i vrijedno pomena u prethodnom periodu djelo je vlasti koje smo mi predvodili“, dodao je Vuković.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Abaz Dizdarević rekao je da se u partiju mora vratiti “težina riječi”.

“Moramo da razgovaramo sa ljudima, a ne da ih osluškujemo. Odmakli smo se od ljudi koji su dali najveći doprinos ovoj partiji. Zbog toga se moramo vratiti tim ljudima i razgovoru o njihovim problemima“, kazao je Dizdarević.

On je kazao da imaju temelje koje su im ostavili doajeni.

„Legat koji nam je ostavljen je veliki, a on između ostalog predstavlja multikonfesionalni sklad, zbog čijeg očuvanja sam se prije svega i uključio u aktivnu politiku nakon 2020. godine”, rekao je Dizdarević.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Dušan Raičević rekao je da je biti u DPS-u privilegija ali i obaveza.

“Mi smo se dogovorili da shodno tim obavezama sagledamo šta smo to radili u prethodnim vremenima i budite sigurni da smo ponosni na ono što su mnoge generacije DPS-a postigle“, kazao je Raičević.

On je naveo da su u obavezi da se pogledaju među sobom i u ogledalo, „pa da kažemo gdje smo to griješili“.

„I jesmo griješili, ali smo isto tako pokazali dodatni kvalitet koji je jedino prisutan u našoj partiji – da te greške ispravljamo”, rekao je Raičević.

On je pozvao članove partije da učestvuju na partijskim izborima 28. januara, i da neće pogriješiti kojem god kandidatu dali glas.

Živković: Trenutna vlast pokazala da nije dorasla zadatku

Kandidat za predsjednika DPS-a Danijel Živković rekao je da Kotor, sa svojim bogatim istorijskim i kulturnim nasljeđem, "zaslužuje vlast koja će cijeniti i unaprjeđivati njegove vrijednosti".

"Nažalost, trenutna vlast Demokrata pokazala je da nije dorasla zadatku. Umjesto da promoviše razvoj i prosperitet grada, svjedoci smo stagnacije i propuštenih prilika", rekao je Živković.

On je istakao da neće ustuknuti pred preprekama niti se skloniti protivnicima, te da je "sada pravo vrijeme da izađemo na teren i da pobijedimo".

"Pokazali smo da DPS ostaje lojalan svojim idejama, vrijednostima i viziji evropske Crne Gore, bez obzira da li djelujemo iz vlasti ili iz opozicije. Unutarpartijski izbori su prilika da pokažemo snagu i jedinstvo naše partije. Borim se za DPS sa bilo kog mjesta jer sam ponosan što sam dio ove partije. Oni koji su ostali uz nas su dokaz da ništa ne može uticati na njihovu posvećenost i zahvaljujući njima DPS postoji i biće najjači politički subjekt na narednim izborima", rekao je Živković.

On je dodao da "na temeljima svega dobrog što je DPS izgradio, od obnove nezavisnosti do liderske pozicije u EU integracijama", rade na reorganizaciji partije, buđenju nove energije i afirmaciji stručnih i odgovornih, posebno mladih ljudi.

"Vjerujem da DPS sa svojim kadrovima može donijeti novi impuls Kotoru i zato vrlo spremni i optimistični čekamo nastupajuće lokalne izbore u ovom gradu", zaključio je Živković.

Bonus video: