Krapović - Neđeši: Odbrambena saradnja sa Mađarskom na pouzdanim i odličnim osnovama

Krapović je kazao da je zadovoljan dugogodišnjim dobrim međudržavnim odnosima

1896 pregleda 0 komentar(a)
Krapović i Neđeši, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Krapović i Neđeši, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Crna Gora i Mađarska spremne su za dalje unapređenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okvirima regionalnih inicijativa, uz jačanje savezničke saradnje u okviru Alijanse, poručili su ministar odbrane Dragan Krapović i mađarski ambasador u Podgorici Jozef Neđeši.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović je kazao da je zadovoljan dugogodišnjim dobrim međudržavnim odnosima i posebno naglasio značaj podrške Mađarske tokom evroatlantskih integracija Crne Gore.

On je istakao da je odbrambena saradnja dvije zemlje odlična i zahvalio na brojnim prilikama za usavršavanje pripadnika Vojske Crne Gore u organizaciji Oružanih snaga Mađarske.

Krapović je podsjetio na višegodišnje zajedničko angažovanje u okviru misije ISAF u Avganistanu pripadnika oružanih snaga dvije zemlje.

„Istučući da je ostvarivanje članstva u Evropskoj uniji (EU) jedan od prioriteta 44. Vlade, Krapović je upoznao sagovornika sa napretkom koji je Crna Gora ostvarila u pogledu reformi“, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je značajna podrška saveznika i partnera u postizanju tog ključnog cilja i rekao da se nada da će Mađarska nastaviti da podržava evropski put Crne Gore tokom predstojećeg predsjedavanja EU, koje će započeti od sredine godine.

Neđeši je naglasio da je odbrambena saradnja Crne Gore i Mađarske veoma dobru i naveo da očekuje da će ona biti dodatno intenzivirana u narednom periodu.

„Sagovornici su istakli spremnost za dalje unapređenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u okvirima regionalnih inicijativa, uz jačanje savezničke saradnje u okviru Alijanse“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: