DPS: Unutarpartijski izbori novi vid demokratizacije društva

"Prvo smo imali 'apostola' koji je imao namjeru da pomjera planine, a onda smo pogriješili i na mjesto premijera doveli najvećeg izdajnika koji je ispunjavao svoje dječačke snove i nanosio štetu našoj državi”

7774 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Vuković na tribini u Herceg Novom, Foto: DPS
Vuković na tribini u Herceg Novom, Foto: DPS

Unutarpartijski izbori u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), koji su zakazani za 28. januar, predstavljaju novi vid demokratizacije društva i dalji napredak u razvoju Crne Gore, ocijenjeno je na tribini te stranke u Herceg Novom.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Elvir Zvrko, na tribini u sklopu kampanje povodom partijskih izbora, ocijenio je da se može reći da je Crna Gora u slobodnom padu u koji su je dovele „štetočinske vlasti“.

"Prvo smo imali 'apostola' koji je imao namjeru da pomjera planine, a onda smo pogriješili i na mjesto premijera doveli najvećeg izdajnika koji je ispunjavao svoje dječačke snove i nanosio štetu našoj državi”, rekao je Zvrko.

On je kazao da sve članove DPS-a okuplja pripadnost toj partiji i ljubav prema Crnoj Gori.

Zvrko je, govoreći o aktuelnoj situaciji u državi, naveo da postoje nastavnici i profesori koji djecu uče da je referendum navodno pokraden.

„Imamo zdravstveni sistem koji je u nikad gorem stanju, sa ugašenim transplantacionim programom. Imamo one koji nas pozivaju na pomirenje, a koji svoj vid demokratije pokazuju na primjeru Šavnika i Andrijevice“ rekao je Zvrko.

On je naglasio da Crnu Goru jedino DPS može vratiti na pravi put i da je zbog te činjenice, kako je istakao, velika odgovornost na svakom članu partije pojedinačno.

“Imali smo propusta i grešaka u prethodnom periodu i zbog toga želimo da se mijenjamo, transformišemo i otklanjamo svoje nedostatke. Zato jedan od prioriteta u narednom periodu mora da bude jačanje međusobne komunikacije“, rekao je Zvrko.

Kako je kazao, političku konkurenciju DPS-a brinu pune sale od Petnjice do Herceg Novog.

„I na sjeveru i na jugu i svugdje gdje smo boravili tokom dosadašnje kampanje, vidljiva je vitalnost, snaga i žilavost DPS. Upravo zbog toga”, kazao je Zvrko.

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Ivan Vuković zahvalio je prisutnim članovima partije za to što, kako je istakao, nijesu posustali niti skrenuli sa puta koji je u DPS-u zajednički trasiran.

“Već danima, širom Crne Gore, obilazeći opštine stekli smo jedno sjajno iskustvo. U vrlo različitim sredinama imamo priliku da se upoznamo sa ljudima koji na jednak način vide našu državu i shvataju da je DPS istinski temelj građanske Crne Gore, kao i njeno vezivno tkivo“, rekao je Vuković.

Kako je rekao, bilo je i onih koji su im kazali da ih nije nikad interesovala partijska politika, ali da su baš ove posljednje tri godine odlučili da se angažuju i aktiviraju zbog patriotske potrebe. Vuković je ocijenio da različiti ljudi imaju različite razloge zbog kojih su u DPS-u.

On je rekao da je prvi razlog koji ga motiviše da bude u DPS-u svi učinci, uspješni rezultati i sve ono što su radili tokom posljednjih 25 godina.

„Upravo naša pobjeda je to što je parlamentarna većina došla na platformu makar i deklarativno na kojoj smo mi starosjedioci. To je ona platformu koja znači samostalnu, nezavisnu, građansku državu članicu NATO saveza”, kazao je Vuković.

Kako je naveo, DPS je u posljednih 25 godina igrao ulogu društveno-političke avangarde i otvarao je nove vidike pa čak i onda kad je to imalo manjinsku podršku u Crnoj Gori. T

Vuković je rekao da je u tom periodu DPS imao lidera sa vizijom i snagom da ulazi u trke kako bi Crna Gora uhvatila korak sa sigurnim svijetom.

On je kazao da je drugi razlog zbog kojeg je u DPS-u slogan njihove kampanje – „Možemo bolje“.

„Svjesni smo da su neke stvari mogle i morale biti drugačije, pogotovo odnos prema članstvu partije. DPS je student koji relativno lako položi najteže ispite, ali smo padali na lakim ispitima i tu nijesmo bili dovoljno pažljivi i koncentrisani“, rekao je Vuković.

On je poručio da su vizija budućeg razvoja države i borba za Crnu Goru, treći razlog zbog kojeg je u DPS-u.

Bonus video: