Božović optužuje Mikijelja da je pokrenuo njenu smjenu

"Neki od potpisnika su me jutros pozvali da mi kroz suze objašnjavaju da su uslovljeni i da im je rečeno, da citiram: 'Ne sluša...; Milo se oko toga ne pita....; Stoji uz Jovanovića i ekipu...; Mi smo ti koji odlučujemo'”, navela je Marijana Božović

10417 pregleda 15 komentar(a)
Marijana Božović, Foto: Vuk Lajović
Marijana Božović, Foto: Vuk Lajović

Smijenjena šefica odborničkog kluba nekadašnjeg DF-a u Budvi Marijana Božović kazala je da ne osuđuje odbornike koji su potpisali inicijativu za njenu smjenu, već kao krivca optužila Mladena Mikijelja, ustvrdivši da je on to pokrenuo, a ne pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović.

“Izričito sam stava, kao i većina mojih kolega iz NSD-a, da se ranije započete sjednice moraju održati u zakonski predviđenom roku i bez daljih odlaganja. Jasan je stav Mila Božovića kao i činjenica da nema govora da njegove odluke može dovesti u pitanju neki odbor sastavljen u nečijoj kući, Slovenskoj plaži(1.06.2020) ili hotelu Mogren, te ne vidim prostora za spekulacijama i daljim odlaganjima. Već više puta dokazano i osuđeno manipulacijama, mahinacijama i dogovorima koji se zasnivaju na trgovinom funkcijama se ne može pošteno preuzeti vlast u našem gradu”, navela je Božović i dodala:

“Legitimnim izborima, gdje moć odlučivanja imaju jedino graðani može se dobiti istina. Pozivam one koji su krenuli u bestidni proces i daju sami sebi legitimitet za formiranje neke na uštrb pojedinca interesne vlasti da na jedini legitimni način časno i pošteno zasluže istu.Moram iskoristiti priliku da pozovem te iste, neke od njih-do juče bliske saradnike Mila Božovića, danas koliko vidimo ljude željne njegove funkcionerske stolice, da prije svega javno izađu pred građane i kažu da ne poštuju prethodne izbore - volju građana , vlast, niti daju legitimitet tj podržavaju odluke i predloge predsjednika Mila Božovića kojem je narod dao povjerenje da vodi ovaj grad”, istakla je Božović.

Poručila je: "Nije vam grad na 'odlaganje'! Jedino što zaslužuje istinski naš grad jeste zalaganje! 'Zavadi pa vladaj' više ne prolazi ni po selima te se treba manuti ćoravoga posla jer se na dobro ne može 'odazvati'. Nije pošteno da se 'foteljaši' kriju iza 'klupa' - odbornika. Izađite samostalno i javno pred građane, recite svima znate li đe ste pošli i sa kime ste na te funkcije došli. Ovim putem apelujem na javnost i građane da ne osuđuju odbornike, od kojih većina nema političko iskustvo i nemaju lošu namjeru već djeluju pod raznim pritiscima i lažima o kojima će tek riječi biti u budućem periodu. Njihova tišina na sjednicama vam govori više od riječi”, naglasila je Božović i dodala:

“Lično ne zamjeram niti jednom odborniku na daljem djelovanju. Ne zamjeram ni onima koji su potpisali inicijativu za moju smjenu sa mjesta legitimne predsjednice kluba odbornika 'Milo Božović-Budva na prvo mjesto' i koju je pokrenuo Mladen Mikjelj. Napominjem, ne predsjednik Milo Božović već Mladen Mikjelj. Preciznije rečeno i jedino pošteno, ne inicijativom Mila Božovića već Mladena Mikijelja. Valja još jednom istaći, bez saglasja predsjednika Mila Božovića, kod koga je bio Mikjelj najavljen u odobrenoj posjeti 03.01. i nije se pojavio, već uz poštovanje svog - samo njemu poznatog hira. Da li zbog Luke Budva i činjenice da sam pozvala na predhodnoj sjednici na istinu, odgovornost i djelovanje - nikako na odlaganje... prosudite sami”, istakla je ona.

Očekivala je, kako je dodala, da će Mikijelj imati djelovanja ali isključivo po pitanju dogovorenog i jedino ispravnog "a, opet pominjem tiče se Luke Budva i Opštine".

“Istoriju znamo, lopovluk smo doživjeli... Očekivala sam i očekujem pravdu kao i ostali građani Budve! Nikakvo svojakanje otetom opštinskom imovinom i raspolaganjem ni da je pojedinima od komšije ostala. Što se tiče inicijative, jasno vam je koliko se jadno i bijedno išlo do toga da je jedan od 10 potpisnika inicijative osoba koja se predložila za novog predsjednika kluba "Milo Božović- Budva na prvo mjesto" i koja je dovela u pitanju na sjednici predlog odluke Mila Božovića na način što je tražio odlaganje sjednice dok se ne dogovori nekakva navodna vlast bez saglasnosti istog Mila Božovića. Neki od potpisnika su me jutros pozvali da mi kroz suze objašnjavaju da su uslovljeni i da im je rečeno, da citiram: 'Ne sluša...; Milo se oko toga ne pita....; Stoji uz Jovanovića i ekipu...; Mi smo ti koji odlučujemo'”, navela je ona.

Smatra da za “ovakvim sramotnim djelima nema potrebe" i apeluje "na smirivanje strasti”.

“Da vam razjasmim, stojim svim srcem jedino uz grad i graðane!Sve ono uz što vi ne stojite i to je zasigurno. Lakše, ljudski je bilo da su mi sami odbornici zatražili ostavku jer bi je bez problema podnijela a ne ovako blamirati se. Ponavljam, da je samo jedan od odbornika zatražio ostavku na mjesto predsjednice kluba sa jasnim i opravdanim razlozima istu bih bez problema podnijela.Kao što me nije neki samozvani novi odbor 'takao' i mogao potkupiti za "fotelje" tako me ne može dotaći ni sa ovom smijurijom.Mijenjali me, ne mijenjali, jedno je za sigurno i jasno... Moju malenkost i istinu ne možete zaustaviti, niti odložiti a tek sam počela... dok god pravda i interes graðana ne budu zadovoljeni. Zaboravio je Mikjelj i pojedinci da meni pripada najveća Bogom dana čast što sam unuka Steva Borete i za života jednog od osnivača- počasnog predsjednika naše partije u Budvi i borca sa vjerom za slobodu i pravdu našeg grada i naroda. Zaboravlja i da uvjek 'treba kenuti od izvora jer da ga nije bilo, ne bi se imali sa čega napojiti'”, istakla je ona i dodala:

"Čast mi je što su me u dva mandata svi odbornici jednoglasno i svojevoljno izabrali za predsjednicu kluba odbornika, na inicijativu, zadovoljstvo i zahvalnost tada predsjednika Marka Bata Carevića a danas Mila Božovića. Velika mi je čast što sam direktorske fotelje odbijala i izabrala da se javno i slobodno borim za bolje svih graðana u našem gradu iz odborničke klupe. Ostati dosledan izborne volje graðana je posebno zadovoljstvo i pritom nikada ne dozvoliti da politika bude ispred građana. Čast mi je što me niko nije nikada - pa ni sada uspio ucjenama, trgovinama, mahinacijama i prijetnjama zaustaviti da kažem istinu. Ne prihvatanje da učestvunem u tajnim dogovorima je za mene normalnost i izbor da uzvratim pozivom ali na javne dogovore pred građane obaveza. Najveća čast, čast ne funkcija, mi je da služim graðanima, dajem doprinos svojim zalaganjima gradu ali nikako na uštrb pojedicima. A bruka... Zasigurno će je nositi inicijatori ovakvih nedjela ne budu li se urazumili. 'Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive do vijeka' - Petar II Petrović Njegoš'”, zaključila je Božović.

Bonus video: