NSD Budva: Božović je nevin, odgađanje sjednice nije rezultat postojanja dvije grupacije

"Istina je u jednom, nijedan pošteni čovjek iz Crne Gore, pošteni Budvanin, ne bi se odrekao svojih predaka i bacio ljagu na svoje prezime zarad prolaznog materijalizma"

5716 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Opštinski odbor (OO) Nove srpske demokratije (NSD) Budva i koalicija "Milo Božović - Budva na prvom mjestu” će uložiti sve napore ka pronalaženju načina za saglasje oko svih ključnih pitanja vezanih za funkcionisanje opštinske vlasti.

To poručuju iz NSD Budva.

Oni navode da njihovu koaliciju sačinjavaju tri političke partije i da je proces usaglašavanja mišljenja samim tim složeniji.

"Ali, istinski vjerujemo u demokratski kapacitet zajednice koju smo godinama gradili. Podrška predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću je neupitna i čvrsto stojimo na stanovištu da je nevin i da će uskoro sa slobode obavljati dužnost koju su mu građani povjerili. Istina je u jednom, nijedan pošteni čovjek iz Crne Gore, pošteni Budvanin, ne bi se odrekao svojih predaka i bacio ljagu na svoje prezime zarad prolaznog materijalizma. Odsustvo Mila Božovića je pokušaj mijenjanja izborne volje građana Budve i na to nećemo pristati, s obzirom da je po zakonu legitimni predsjednik Opštine Budva koji obavlja svoj posao u interesu građana", ističu iz ove partije

Tvrde da odgađanje sjednice lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu je bio izbor Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine Budva, nije rezultat, kako se navodi u medijima, podjele i postajanja dvije grupacije već potrebe da se različita mišljenja oko određenih programskih aktivnosti usaglase.

"U tu svrhu postignut je koalicioni dogovor na čije sprovođenje su se obavezale sve partije konstituenti i koji će u krajnoj crti, bez ikakve dileme, podržati svi naši odbornici, časni glasnogovornici naših političkih programa u Skupštini opštine Budva. Redovno ćemo obavještavati javnost o našim aktivnostima, a naši simpatizeri treba da budu uvjereni da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da sjajna pobjeda iz oktobra 2022. godine dobije svoj izraz kroz ostvarivanje našeg izbornog programa na dobrobit svih građana Budve, do kraja mandata i redovnih lokalnih izbora 2026. godine", zaključuje se u saopštenju OO NSD Budva.

Bonus video: