DNP: Baošić ne može biti dio paralamentarne većine u Glavnom gradu dok ne vrati mandat

Baošić je prije dva dana saopštio da je, usljed mimoilaženja u političkim stavovima i odlukama rukovodstva partije u proteklom periodu, donio odluku o istupanju iz DNP i da će svoj politički angažman nastaviti kao nezavisni odbornik

7931 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Nemanja Baošić ne može biti dio paralamentarne većine u Glavnom gradu niti izvršne vlasti dok ne vrati mandat partiji koja mu ga je dala, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Baošić je prije dva dana saopštio da je, usljed mimoilaženja u političkim stavovima i odlukama rukovodstva partije u proteklom periodu, donio odluku o istupanju iz DNP i da će svoj politički angažman nastaviti kao nezavisni odbornik.

Iz DNP su se oglasili saopštenjem u kome su pozvali Baošića da vrati odbornički mandat. Saopštili su da je “indikativno da se Baošić na ovaj iznenadni, ničim izazvani korak odlučio, u trenutku kada je predsjednik DNP Milan Knežević označio Dragana Bokana kao glavnog kočničara u razgraničenju između Zete i Podgorice, a u momentu kad je izvjestan dogovor između Zete i Podgorice da se sporna pitanja riješe arbitražom”.

U saopštenju DNP-a od prije dva dana je saopšteno da će na prvom sljedećem sastanku obavijestiti koalicione partnere da je za njih jedino prihvatljivo da Baošić vrati odbornički mandat, a da u suprotnom sa otuđenim mandatom može biti partner samo Demokratskoj partiji socijalista, a nikako dio vladajuće većine.

Izlaskom Baošića iz partije ne može ni funkcionisati odbornički klub te partije u Glavnom gradu. Prema Poslovniku Skupštine Glavnog grada za formiranje kluba potrebna su najmanje tri odbornika, a odlaskom Baošića ostala su dva - predstavnik DNP-a i Radničke partije. Iz DNP-a juče nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” kako će prevazići taj problem.

Bonus video: