Živković: Kolektivno se budimo, nema Crnoj Gori napretka bez DPS-a

Osnovni zadatak je, kako je rekao Živković, zadržati koncept građanske države Crne Gore, sa svima onima koji dijele takve vrijednosti

13958 pregleda 68 reakcija 59 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Vršilac dužnosti predsjednika i kandidat za lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je na večerašnjoj tribini u Podgorici da Crnoj Gori "nema napretka" bez DPS-a.

"Moramo promijeniti način djelovanja, jer se i prilike u društvu mijenjaju. Zadržaćemo dobre prakse, a ustaliti i nove", rekao je Živković, kako je saopštio DPS.

"Vidim da se kolektivno budimo, što je vrlo ohrabrujuće. Moramo da radimo, nema izgovora, ako hoćemo naprijed svi moramo naprijed. I večerašnja tribina je pokazala da smo zajedno, da smo složni i da znamo šta treba činiti. Krećemo od svoje kuće, uvodimo red i da idemo naprijed. Nećemo više tolerisati nepravdu i nećemo uvažavati jedne unižavajući druge", dodao je.

DPS tribina podgorica
foto: DPS

Kazao je da je cilj DPS-a da se reformiše i obori aktuelnu Vladu.

"Ali nije i svrha. Svrha ispunjavanja takvog cilja je odgovorno, ozbiljno i posvećeno vođenje i Demokratske partije socijalista i naše države", kazao je on, te poručio:

„Nema ovoj zemlji napretka bez Demokratske partije socijalista, bez našeg programa, i našeg kursa koji je donio nezavisnost, članstvo u NATO i za tako malo uveo u EU“.

DPS tribina podgorica
foto: DPS

Govoreći o planu dalje reorganizacije DPS-a, Živković je saopštio da, nakon izbora 28. januara, "nema stajanja".

"Odmah krećemo u pripremu neposrednih izbora predsjednika opštinskih odbora, a zatim i pripremu Kongresa, koji bi trebalo da donese izbor novog Glavnog odbora, izbor novog Predsjedništva i drugih ključnih timova od važnosti za postavljanje kvalitetnih temelja za rad i razvoj partije bliske građanima", naveo je on.

Živković je, predstavljajući osnove programa, Živković je članovima DPS-a kazao da je programski fokus jasan: obrazovanje, bolja medicinska zaštita, socijalna pitanja, ekonomska politika i vladavina prava.

„Nijedan program neće biti finalizovan bez prethodnih konsultacija sa našim članstvom. Svi odlučujemo zajedno“, naglasio je Živković.

DPS tribina podgorica
foto: DPS

Osnovni zadatak je, kako je istakao, zadržati koncept građanske države Crne Gore, sa svima onima koji dijele takve vrijednosti.

„Crna Gora je iznad svih nas, moramo je paziti i čuvati, snagom pameti i radom“, zaključio je Živković.

DPS 28. januara organizuje unutarpartijske izbore, kada će članstvo te partije birati predsjednika i četiri potpredsjednika DPS-a. Živković je jedini kandidat za lidera stranke.

Bonus video: