Mugoša: Živimo u realnosti u kojoj svjedočimo aktuelizovanju tema koje se tiču zastava i državljanstva

“U EU, poštovane građanke i građani, bi trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”

4903 pregleda 9 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević

Živimo realnost u kojoj svjedočimo afirmaciji retrogradnih poriva, konstantnom zapljuskivanju javnosti mitomanijom i istorijskim revizionizmom, svjesnom urušavanju progresivne supstance društva, projektovanom aktuelizovanju tema koje se tiču zastava (simbola) i državljanstva.

To je kazao potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i predsjednik poslaničkog kluba te partije u Skupštini Crne Gore Boris Mugoša.

On je na svom X nalogu precizirao da su za to isključivo ili u najvećoj mjeri odgovorni oni koji vrše vlast.

"Da li pričamo o ekonomiji, poljoprivredi, investicijama, turističkoj sezoni, cijenama, socijali, odnosno životnom standardu, stanju u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, ljudskim pravima, diskriminaciji - suštinski i sistemski ne…", ističe Mugoša.

Mugoša navodi da se sve navedeno pokušava zamaskirati pričom o EU.

On je, kako je saopšteno iz SD-a, naglasio da su imenovanja u pravosuđu, odnosno kompletiranje Ustavnog suda, Sudskog savjeta i izbor vrhovnog državnog tužioca (VDT), kojima su, kako je naveo, Socijaldemokrate dale kvalitetan doprinos, bila neophodna, ali su isto tako, kako kaže, neophodne sistemske i strukturne reforme u brojnim oblastima o kojima se gotovo i ne diskutuje.

Mugoša je naveo da je odgovornost svih relevantnih aktera društva da svojim aktivnostima konstantno doprinose jačanju temeljnih vrijednosti društva odnosno, kako kaže, građanskog, multietničkog i sekularnog karaktera evropske i evroatlanske Crne Gore.

“U EU, poštovane građanke i građani, bi trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”, zaključio je.

Bonus video: