Mašković: Prisustvo Giljena Svetosavskom balu je nedopustivo, PES da se izjasni

"Prisustvo javnog funkcionera ovakvim događajima ne samo nespojivo sa duhom multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, već i direktno suprotno principima na kojima naše društvo treba da počiva", rekao je Mašković

7088 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Prisustvo sekretara Skupštine Glavnog grada Miloša Giljena Svetosavskom balu na kojem su se izvodile pjesme sa stihovima koji su podsticali na nacionalnu i vjersku netrpeljivost je nedopustivo ponašanje, saopštio je danas šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

"Prisustvo javnog funkcionera ovakvim događajima ne samo nespojivo sa duhom multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, već i direktno suprotno principima na kojima naše društvo treba da počiva. Jasno ističem da se od gospodina Giljena, ali i svih drugih zvaničnika koji su prisustvovali ovom skandaloznom događaju, očekuje javno izvinjenje. Osim toga, neophodno je izjašnjenje Pokreta Evropa sad (PES) koja je, valjda, ključni konstituent vladajuće većine u Podgorici, ali i ostalih koalicionih partnera DF-a. Građanima su dužni da objasne da li je evropski duh Podgorice još uvijek živ ili su isti potisnuli ili zamijenili ovim drugim", istakao je Mašković u saopštenju.

On je dodao da ovo pitanje prelazi granice političke pripadnosti i tiče se osnovnih vrijednosti našeg društva.

"Stoga apelujem na sve političke subjekte i institucije da se jasno distanciraju od ovakvih i sličnih postupaka, te da zajedno radimo na izgradnji zajednice koja promoviše toleranciju i poštovanje različitosti", zaključio je Mašković.

U Nikšiću je preksinoć održan Svetosavski bal, kojem su prisustovali predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, sekretar Skupštine Glavnog grada Podgorica Miloš Giljen, kao i više zaposlenih iz Skupštine i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Na tom događaju je pjevana pjesma "Od glave Zete do grada Spuža".

Udruženje "Kosovski božuri od Nikšića grada" oglasilo se kao organizator Svetosavske večeri održane u subotu u tom gradu, tvrdeći da nijedan narod tom prilikom nije bio uvrijeđen ili negativno prokomentarisan.

Bonus video: