Nenezić: Spajića ne interesuju simboli države čiji je premijer, Mandić suštinski lider parlamentarne većine

"Niko vas od novinara gospodine premijeru ne bi zasuo pitanjima, da za išta što se dešava u Crnoj Gori imate i date odgovor"

12402 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Nenezić, Foto: Skupština Crne Gore/M.Matković
Nenezić, Foto: Skupština Crne Gore/M.Matković

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić ocijenio je da predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić "suštinski lider parlamentarne većine".

Nenezić je takođe rekao i da premijer Milojko Spajić ne daje odgovore na brojna pitanja koja danima preokupiraju crnogorsku javnost

Spajić je danas nakon svečanog otvaranja regionalnog puta Mateševo-Kolašin, rekao da nema vremena i mentalnog kapaciteta za sva identitetska pitanja koja su novinari uputili.

"Čestitam svima koji su imenovani u zadnjih deset godina na sve funkcije, svim zastavama, želim sve najbolje, želim da svako svoju zastavu zakači, koju god misli da treba. Da se ponosi s njom, podržavam isticanje i trobojke i gaetuše, i albanske i bošnjačke, svih zastava naravno uz državnu koja je obavezna i zakonom", rekao je Spajić, navodeći da želi da se fokusira na razvoj države, ulaz u EU...

Nenezić je rekao da Spajića "ne interesuju simboli države čiji je premijer".

"Nedopustivo je da je premijeru jedne države svejedno koje će zastave zvaničnici da ističu u kabinetima državnih institucija, te da je s obzirom na funkciju koju pokriva apsolutno neprihvatljivo to što premijer Spajić ne daje odgovore na brojna pitanja koja danima preokupiraju crnogorsku javnost", rekao je Nenezić.

Dodao je da se Spajiću "nedostatak mentalnog kapaciteta, ne može zamjeriti", ali da nedostatak vremena kada se radi o pitanjima koja se odnose na poštovanje zakona i Ustava Crne Gore "i te kako može".

"Prije nepunih 100 dana stupili ste na funkciju premijera, tada bez predstavljanja ekspozea, što je u tom momentu bio presedan u parlamentarnoj praksi Crne Gore. S presedanima i iznenađenjima ste nastavili i od tada, odbijanjem, pa ipak dolaskom na premijerski sat, sjednicama Vlade telefonskim putem, imenovanjima sa kojima ni članovi Vlade koji glasaju nisu upoznati, stavljanjem u neravnopravan položaj penzionera, nepoštovanjem prosvjetnih radnika", kazao je Nenezić.

Prema njegovim riječima, nakon "neodgovornih stavova" premijera, jasno je da je iz nekog razloga "Mandić suštinski lider parlamentarne većine, što samo za sebe dovoljno govori o njenom karakteru".

"Niko vas od novinara gospodine premijeru ne bi zasuo pitanjima, da za išta što se dešava u Crnoj Gori imate i date odgovor. Tako i za zastavu, koja je u Skupštinu Crne Gore unesena Vašom zaslugom, jer Vi predvodite parlamentarnu većinu. Ili je ipak tačno da Vi samo izvršavate naredbe, a da rukovodi neko drugi”, zaključio je Nenezić.

Bonus video: