URA na Kongresu Zelenih glasa o kandidatima za predsjednika Evropske komisije

Odlučivaće se i o kampanji i programu koji će biti ponuđen na evropskim izborima

2160 pregleda 5 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Delegacija Građanskog pokreta URA učestvovaće na Kongresu Zelenih Evrope, koji se održava od 2. do 4. februara u francuskom gradu Lionu.

URA je saopštila da je kopredsjednica Zelenih Evrope Melani Forgel uputila poziv predsjedniku te stranke Dritanu Abazoviću i članovima rukovodstva: Mileni Vuković, Mileti Radovaniću i Milijani Vukotić.

“Ovogodišnji Kongres je od izuzetne važnosti jer su u fokusu predstojeći evropski izbori, koji se održavaju od 06. do 09. juna ove godine u državama članicama Evropske unije. Kongres će izabrati i vodeće kandidate za predsjednika Evropske komisije u ime Zelenih. Takođe, odlučivaće se o kampanji i programu koji će biti ponuđen na pomenutim izborima. URA će kao punopravna članica Zelenih Evrope imati svoje obraćanje Kongresu i glasati kako o nosećim kandidatima, tako i o programu", saopštila je URA.

Kongresu će, kako navode, prisustvovati brojni EU poslanici, ministri i članovi vlada država u kojima su Zeleni Evrope dio vlasti. Biće riječi i o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i pravcima daljeg jačanja i razvoja Evropske unije.

“Delegacija URE, predvođena predsjednikom Abazovićem, će imati niz bilateralnih susreta u toku trajanja Kongresa. Iskoristićemo priliku da, još jednom, na listi prioriteta istaknemo spremnost i potrebu da Crna Gora bude prva naredna članica Evropske unije. A poznato je već da na tom putu URA i Crna Gora imaju punu podršku i pomoć Zelenih Evrope", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: