Živković i Nikolić: Geopolitički zaokreti kreiraju opasnosti i u Crnoj Gori

Predstavnici DPS-a, na marginama Molitvenog doručka, pored sastanaka sa kongresmenima, razgovarali i sa predstavnicima nekoliko uticajnih tink tank organizacija

3657 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Crna Gora je posljednjih godina u stalnim političkim turbulencijama i sve učestalije geopolitičke smetnje ugrožavaju njenu evropsku budućnost, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića i šefa poslaničkog kluba te stranke Andrije Nikolića sa američkim kongresmenima u Vašingtonu.

Kako je saopšteno iz DPS-a, u razgovorima sa kongresmenima Benom Klajnom, Saludom Karbaholom, Džejkom Elzijem, Pitom Sešnsom, Džonom Molinarom i Robertom Aderholtom, Živković i Nikolić su kazali da se danas Srbija, kao najodaniji saveznik Rusije u Evropi, miješa u unutrašnja politička pitanja u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Oni su, kako se navodi, naglasili da to još ne nailazi na konkretniji odgovor zapadnih međunarodnih partnera.

Iz DPS-a su kazali da su Živković i Nikolić u razgovoru sa američkim kongresmenima ocijenili da geopolitički zaokreti kreiraju opasnosti i u Crnoj Gori.

DPS Vaš
foto: DPS

Navodi se da su Živković i Nikolić pozvali svoje američke kolege da pomno prate situaciju u Crnoj Gori.

DPS Vaš
foto: DPS

“I da se ne dozvoli da Crna Gora i Balkan budu kolateralna šteta neuspješnih pokušaja da se Srbija otrgne iz ruskog zagrljaja”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su predstavnici DPS-a, na marginama Molitvenog doručka, pored sastanaka sa kongresmenima, razgovarali i sa predstavnicima nekoliko uticajnih tink tank organizacija.

Bonus video: