Budvanska URA: Brković na sumnjiv način uknjižio na svoju firmu zgradu Jugoslovenskog rječnog brodarstva

Ova zgrada sada se nalazi na javnom pozivu za nadmetanje, a iz URE pozivaju Vladu i Ministarstvo finansija da se uključe i ne dozvole da zemlja promijeni vlasnika, a da to ne bude država

8232 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada Jugoslovenskog rječnog brodarstva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Jugoslovenskog rječnog brodarstva, Foto: Vuk Lajović

Budva iz dana u dan zbog pogrešnog i protivzakonitog planiranja postaje grad betona, uskih bulevara, sa sve manje zelenih površina i igrališta i sa nedostatkom parking prostora. Postoji još par rijetkih lokacija na koje su spletom srećnih okolnosti, a najviše iz razloga neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ostale ruševine ili zapušteni objekti koji nijesu izgrađeni, saopštili su iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su istakli, jedna od takvih lokacija je zasigurno zgrada bivšeg Jugoslovenskog rječnog brodarstva u srcu i epicentru Budve, za koju je ovaj prostor od velikog značaja.

"Korišćenje po našoj dostupnosti LN samog objekta je firme DOO Vektra Montenegro podgoričkog biznismena (Dragana) Brkovića koji je na veoma sumnjiv način uknjižio objekte na svoju firmu, a o čemu želimo da upoznamo i javnost kao i nadležne institucije. Svojina, kako piše u listu nepokretnosti, je države Crne Gore. Njegova firma je otišla u stečaj i upravo se ova parcela sa objektom našla na javnom pozivu za nadmetanje gdje svi ponuđači, zaključno sa 20. februarom imaju mogućnost da dostave ponude i kupe ovu, za Budvu i sve njene građane, neprocjenjivu nepokretnost", navode iz URE.

Napominju da se to mora spriječiti i da se mora naći model da se ova zemlja vrati građanima.

Iz budvanske URE su pozvali Vladu i Ministarstvo finansija da se hitno uključe i zaustave potencijalnu mogućnost da zgrada promijeni vlasnika, a da to ne bude država Crna Gora.

"Pozivamo i Vrhovno državno tužilaštvo (VDT), kao i Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da provjere hronologiju upisa u katastar ove nepokretnosti", zaključuju iz budvanske URE.

Bonus video: