Bilbordi GI "21. maj" u nekoliko gradova: Nema ko drugi nego građani

“Niko sa strane nam neće pomoći da ova zemlja bude bolja ako je nama svejedno”, poručio je Bojović

11610 pregleda 33 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Građanska inicijativa (GI) “21. maj” postavila je na više lokacija u Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću bilborde sa natpisom “Nema ko drugi”, poručujući građanima da ne treba da im bude svejedno kakve su prilike u državi i društvu, rekao je jedan od čelnika ove organizacije Rade Bojović.

Prema njegovim riječima poruka “nema ko drugi” je “simbolične naravi”.

“Želimo da poručimo građanima da ne smijemo biti pasivni niti ravnodušni na prilike u državi i društvu. Niko sa strane nam neće pomoći da ova zemlja bude bolja ako je nama svejedno”, kazao je izvršni direktor GI “21. maj”.

“(Nije) moguće da će to učiniti političke stranke koje su samodovoljne i koje ovo društvo odavno čine gorim”.

Bojović
Bojovićfoto: Savo Prelević

Objasnio je da je cilj kampanje da se građani mobilišu u podršci svim akcijama koje Crnu Goru čine humanijom, tolerantnijom, prosvjećenijom, sekularnijom i odgovornijom zemljom zato što je “krajnje vrijeme da svoju sudbinu ne predajemo u ruke partijama ili uspostavljenom poretku koji obesmišljava našu sadašnjost i budućnost”.

Bojović je najavio da će kampanja trajati mjesec, ali i da je ona “samo početak niza akcija koje će organizovati GI “21. maj” sa ciljem afirmisanja slobodnog, obrazovanog, antifašističkog i solidarnog društva”.

GI “21. maj” je osnovana 2021. godine kao nadstranački, demokratski i neformalni društveni pokret. Savjet ove organizacije je u trenutku nastanka činio 81 član, među kojima su poznati intelektualci, javni radnici, umjetnici, bivši političari. Na lokalnim izborima održanim 2022. godine nastupili su u nekoliko opština. U Podgorici i Budvi su nastupili u koalicijama okupljenim oko DPS-a, a na izborima u Danilovgradu samostalno. U budvanskom i podgoričkom parlamentu imaju po jednog odbornika, dok u Danilovgradu nisu uspjeli da pređu cenzus.

Bonus video: