PES: Partije iz opozicije koje osporavaju konkretne rezultate pokazale su šta znaju i umiju

"Građani nisu zaboravili ni obećanja prethodne Vlade da će ubrzati naš evropski put i da će tadašnja osovina parlamentarne većine DPS-a i URA-e deblokirati institucije"

8926 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Sa predstavljanja rezultata Vlade u prvih 100 dana rada, Foto: PES
Sa predstavljanja rezultata Vlade u prvih 100 dana rada, Foto: PES

Uspješna realizacija popisa, usvajanje održivog budžeta, kojim je bez zaduženja obezbijeđeno povećanje minimalnih penzija, deblokada pravosudnih institucija nakon višegodišnjeg v.d. stanja, te snažna podrška međunarodnih partnera na putu ka Evropskoj uniji, jesu rezultati koji su neosporni i to za svega 100 dana Vlade, saopšteno je danas iz Pokreta Evropa sad (PES).

"Međutim, ovakav impresivan početak je nagovještaj onoga što tek slijedi, a to je realizacija svega što smo obećali. Sa druge strane, partije iz opozicije koje osporavaju konkretne rezultate, dok su bile na pozicijama odlučivanja pokazale su šta znaju i umiju", ističe se u saopštenju PES.

Iz te partije su dodali da građani nisu zaboravili da im je prije više od deset godina obećano punopravno članstvo u Evropskoj uniji, rast standarda i 40 hiljada novih radnih mjesta.

"Takođe, građani nisu zaboravili ni obećanja prethodne Vlade da će ubrzati naš evropski put i da će tadašnja osovina parlamentarne većine DPS-a i URA-e deblokirati institucije. Za razliku od prethodne Vlade koja je povjerenje u Skupštini izgubila za nešto više od 100 dana, aktuelna 44. Vlada je u saradnji sa parlamentom i djelovima opozicije obezbijedila ključna imenovanja u pravosudnim institucijama", piše u saopštenju PES.

Iz te partije su kazali da "umjesto prazne retorike, aktuelna Vlada i parlamentarna većina su posvećeni konkretnim rezultarima, ali i saradnji sa svima koji žele da pruže doprinos u napretku i razvoju naše zemlje".

Predsjednik Vlade Crne Gore i lider PES Milojko Spajić danas je predstavio rezultate Vlade u prvih 100 dana rada.

On je poručio da će podnijeti ostavku ako prosječna plata za godinu ne bude 1.000, a minimalna 700 eura, te da će se sve obećano ispuniti.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić smatra da ekonomska obećanja Vlade neće biti ispunjena.

On je to poručio na pres konferenciji DPS-a u Skupštini, povodom 100 dana rada Vlade.

Njegov partijski kolega Jevto Eraković rekao je da je DPS spreman da što prije izađe na izbore ili da na neki drugi način prekomponuje ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori.

Poslanik DPS-a Nikola Milović je kazao da su građani "prevareni" u odnosu na predizborna obećanja.

Bonus video: