Stanić: Za mjesec je Spajićeva vlada potrošila iznos polovine do sad izgrađenog autoputa

"Povećanje broja zaposlenih u javnom sektoru za nekoliko hiljada, uglavnom partijskih vojnika 'po dubini' se plaćalo kroz nove namete privredi i dalje povećanje inflacije koja pogađa sve stanovnike"

6975 pregleda 84 reakcija 23 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Vlada Milojka Spajića je u prvih 100 dana nastavila onamo gdje su prethodne dvije stale, saopštio je danas Mirko Stanić, šef Medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP).

"Povećanje broja zaposlenih u javnom sektoru za nekoliko hiljada, uglavnom partijskih vojnika 'po dubini' se plaćalo kroz nove namete privredi i dalje povećanje inflacije koja pogađa sve stanovnike. Spajić s druge strane takođe kreće isto kao i prošli put kad je bio ministar, kada nas je u Vladi Zdravka Krivokopića 'tajno i organizovano' zadužio za 750 miliona eura. Sada je tajno zaduženje skoro 160 miliona eura u decembru 2023. i sve je automatski pošlo na ogromnu potrošnju u tom mjesecu koja iznosi nevjerovatnih 400 miliona. Za jedan mjesec je Spajićeva vlada potrošila iznos polovine do sad izgrađenog autoputa", istakao je Stanić u saopštenju.

On je dodao da je Skupštinu vladajuća većina pretvorila u cirkus i rijaliti emisiju.

"Ona nažalost nije više dom svih građana Crne Gore, nego poligon za antiustavne aktivnosti predsjednika Mandića koji izvršava naloge svog beogradskog šefa. Kad je u pitanju stanje u sektoru bezbjednosti – dovoljno je pogledati medijska prepucavanja i sjednice odbora u kojima se iznose ozbiljne optužbe za organizovani kriminal, šverc droge i cigareta, kao i povezanost za kriminalnim klanovima. Bojimo se, nažalost, da su obje strane u pravu – ali je pitanje što na sve ovo ima da kaže specijalni državni tužilac, koji bi na ovako ozbiljne optužbe morao hitno reagovati. Tako da kad sagledamo prvih sto dana Vlade, građani imaju puno razloga za strahovanje i brigu – od konstantnog rasta cijena skoro svih proizvoda i usluga, preko haosa u sektoru bezbjednosti, do ogromnog zaduženja koje će vraćati oni i njihova djeca", rekao je Stanić.

Predsjednik Vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić juče je predstavio rezultate Vlade u prvih 100 dana rada.

On je poručio da će podnijeti ostavku ako prosječna plata za godinu ne bude 1.000, a minimalna 700 eura, te da će se sve obećano ispuniti.

Bonus video: