Bošnjaci trebaju biti most povezivanja između zemalja regiona Zapadnog Balkana

"Važnost regionalnog povezivanja predstavnika bošnjačkog naroda u oblastima kulture, nauke, privrede i infrastrukture je u korist država u kojima živimo i radimo"

2868 pregleda 33 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predstavnici društveno-političke i akademske zajednice iz zemalja regiona okupili su se u Podgorici na temu "Uloga i značaj Bošnjaka u zemljama regiona sa fokusom na Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu".

"Važnost regionalnog povezivanja predstavnika bošnjačkog naroda u oblastima kulture, nauke, privrede i infrastrukture je u korist država u kojima živimo i radimo. Na taj način Bošnjaci postaju most koji spaja i jača integracioni put naših država prema Evropskoj uniji", poručeno je sa radnog sastanka.

Organizator događaja bio je Sead Šahman.

Na skupu su učestvovali Emilija Redžepi, zamjenica premijera Kosova sa saradnicima, Šaćir Filandra, univerzitetski profesor sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, Admir Lisica istoričar i doktorand iz Sarajeva.

Uloga i značaj Bošnjaka u zemljama regiona
foto: Privatna arhiva

Na radnom sastanku iz Crne Gore učešće su uzeli Vahidin Dino Ćatić- privrednik, Esad Zaimović- predsjednik Upravnog odbora Hipotekarne banke, predstavnici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić, Mirsad Rastoder i Bejto Šahmanović, predsjednici opština Petnjica i Gusinje Samir Agović i Sanel Balić, raniji ministri i poslanici iz reda bošnjačkog naroda Osman Nurković, Kemal Purišić i Nedžad Drešević.

Svojim prisustvom i učešćem doprinos su dali i predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori: Rabija Alhantouli ambasador Palestine i dekan diplomatskog kora, Bariš Kalkavan ambasador Turske i Zećir Ramčilović ambasador Sjeverne Makedonije.

Uloga i značaj Bošnjaka u zemljama regiona
foto: Privatna arhiva

Zaključeno je da međusobno snaženje naših relacija i veza nema alterantivu, te da je neophodno da kroz partnerski odnos sa drugim narodima u regionu stvaramo neophodne pretpostavke za bolji kvalitet života naših sunarodnika, ali i sveukupnog napretka društva.

Bonus video: