Đurašković: Vraneš da je sreće ne bi mogao da bude ni predsjednik zemljoradničke zadruge

"Brukati ovako, ponosna, multikulturna, multinacionalna i antifašistička Pljevlja može samo neko kome je mjera dostugnuća u politici nivo snishodljivosti prema tuđem i ponižavanju svoga"

12034 pregleda 619 reakcija 79 komentar(a)
Đurašković, Foto: Cetinje.me
Đurašković, Foto: Cetinje.me

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš organizacijom proslave dana državnosti druge države pokazuje poltronski i snishodljivi odnos prema Beogradu, te da je sreće ne bi mogao da bude ni predsjednik zemljoradničke zadruge, a ne crnogorske opštine Pljevlja, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Nikola Đurašković.

"Brukati ovako, ponosna, multikulturna, multinacionalna i antifašistička Pljevlja može samo neko kome je mjera dostugnuća u politici nivo snishodljivosti prema tuđem i ponižavanju svoga. Bolje bi bilo da prestane da se muči vršeći funkciju predsjednika Opštine Pljevlja i što prije zatraži da bude činovnik države Srbije, prestajući da ponižava opštinu koju navodno vodi. Nakon Mandićevih zastava, krenuli su njegovi pioni da potvrde da je zastava u kabinetu bila samo poziv na juriš u sprovođenje tuđinske agende i novi pokušaj ponižavanja Crne Gore", napisao je Đurašković na Fejsbuku.

On je dodao da poziva predstavike političkih partija koji su izabrali Vraneša da se o "ovom sramnom potezu" izjasne, jer kako je kazao na ovaj način se ne ulazi u EU - nego u "srpski svet".

Opština Pljevlja organizuje svečanu akademiju povodom obilježavanja 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava.

Pozivnice za prisustvo ovom događaju potpisao je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

On je tim povodom Televiziji Vijesti rekao da u Pljevljima proslavljaju 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od Sretenjskog ustava i to su, kako je kazao, nakon Božića, Vaskrsa i Vidovdana - najznačajniji dani za cijeli srpski narod.

Vraneš je poručio i da taj dan treba da proslavlja, kako je rekao, "cio srpski narod od Australije do Amerike".

Bonus video: