Mandić: Vlada koncentrisana na pripremu konkretnih zakonskih rješenja, koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je u Briselu, tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu (EP), razgovarao sa prvim potpredsjednikom EP Otmarom Karasom

1749 pregleda 7 komentar(a)
Karas i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Karas i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Vlada Crne Gore koncentrisana je na pripremu konkretnih zakonskih rješenja, koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi bila ispunjena mjerila iz poglavlja 23 i 24, kazao je predsjednik parlamenta Andrija Mandić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je u Briselu, tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu (EP), razgovarao sa prvim potpredsjednikom EP Otmarom Karasom.

Mandić je istakao da je njegov glavni cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU.

„On je ponovio važnost kontrolne i nadzorne uloge Skupštine i najavio, pored konsultativnih i kontrolnih saslušanja, mogućnost osnivanja anketnih odbora koji bi se bavili svim temama koje opterećuju naše društvo“, kaže se u saopštenju.

Karas je, kako se navodi, istakao da izuzetno cijeni posjetu Mandića i ocijenio da je to snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija.

„On je izrazio zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao ulogu Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Skupštini i njegovom ogromnom doprinosu u postizanju izuzetnih rezultata na polju evropskih integracija u veoma kratkom roku“, kazali su iz Skupštine.

Karas je poručio da je EP izuzetno ohrabren imenovanjima u pravosuđu i ukazao na važnost ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24.

Skupština, kako je naveo, ima veoma važnu ulogu u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rješenja kada je u pitanju proces pristupanja EU.

"Karas je apostrofirao veoma važnu ulogu koju ima Skupština u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rješenja kada je u pitanju proces pristupanja EU, i iskazao uvjerenje da će Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Bonus video: