Kljajić: Zabrinjavajući podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih u Beranama

"Demokratska partija socijalista, sa svojim ljudima, stoji na raspolaganju svim dobronamjernim u lokalnoj upravi i u gradu, da zajedno sjednemo i dogovorimo poteze u pravcu ekonomskog ozdravljenja privrede Berana", kazala je predsjednica tamošnjeg odbora DPS-a

3394 pregleda 4 komentar(a)
Kljajić, Foto: DPS
Kljajić, Foto: DPS

Predsjednica beranskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Lidija Kljajić kazala je da zabrinjavaju podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih u toj opštini.

"Dramatični podaci o padu broja stanovnika i povećanju broja nezaposlenih treba da zabrinu svakog građanina našeg grada. Konstantni izgovori čelnika lokalne uprave da je država kriva i da snosi najveću odgovornost za ovakvo stanje su degutantni. Koji su to potezi, projekti, odluke koje je u prethodnih 10 godina lokalna uprava napravila da bi promijenili ove katastrofalne negativne trendove u Beranama? Nema ih", saopštila je Kljajić.

"Poređenja radi 31.12.2012. godine broj nezaposlenih u Beranama je bio 1.896, a 31.12.2023. godine je iznosio 4.248 nezaposlenih, a od 2017. godine je i negativan prirodni priraštaj. Toliko o radu i brizi za grad i njegove stanovnike, a usta su uvijek puna obećanja, praznih naravno", dodaje ona.

Kljajić je rekla da je "sramno odvajanje" iz državnog budžeta za Berane "još jedan pokazatelj nesposobnosti" čelnika lokalne uprave da naprave i ponude razvojne projekte koje bi država finansirala, a koji bi za posljedicu imali otvaranje novih radnih mjesta, dovođenje investitora, pad nezaposlenosti i iseljavanja.

"Jedina vizija razvoja je rasprodaja opštinske imovine koju koriste, ne za razvoj, nego za potrošnju i isplatu ličnih dohodaka i ugovora o djelu, sa samo jednim ciljem zadržati fotelje dok im ne stigne karta u jednom pravcu uhljebljenja na funkcije u Podgorici", navodi Kljajić.

Kazala je da su posljedica takvog odnosa prema lokalnim obavezama "ekonomsko, demografsko, sportsko, kulturno urušavanje grada".

"Pozivamo čelnike lokalne uprave da se okanu politikanstva, populizma, nacionalističke retorike i vođenja računa o pitanjima koja su van njihove nadležnosti i da se svi zajedno udružimo kako bi predložili rješenja koja bi ovo beransko sivilo pokrenula sa mrtve tačke. Demokratska partija socijalista, sa svojim ljudima, stoji na raspolaganju svim dobronamjernim u lokalnoj upravi i u gradu, da zajedno sjednemo i dogovorimo poteze u pravcu ekonomskog ozdravljenja privrede Berana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: