Stanić: “Vericama” iz bivše vlasti bilo vazda malo, došli “osvježeni” koji isto vole državna preduzeća

On kaže da je odgovor na pitanje o povezanosti slučajeva Maraš i Vraneša suštinski, odnosno da su uzročno-posljedično povezani.

7715 pregleda 29 reakcija 27 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić rekao je da da nije Verica Maraš radila to što je radila u državnoj firmi, ne bi danas Dario Vraneš organizovao nezakonito obilježavanje Dana državnost susjedne države u Pljevljima.

On kaže da je odgovor na pitanje o povezanosti dva slučaja suštinski, odnosno da su uzročno-posljedično povezani.

"Verica Maraš je kao direktorka “Plantaža” u državnom vlasništvu u par decenija prihodovala nekoliko stotina hiljada, ako ne i miliona eura. U vremenu kad je minimalna plata u Crnoj Gori bila 193 eura, a minimalna penzija 148 eura. Nažalost, tu minimalnu platu i penziju je primalo previše naših sugrađana, koji su nijesu imali šansi ni da pomisle da kupe stan, dok je Verica za “rješavanje stambenog pitanja” dobila 300.000 eura", navodi Stanić i dodaje da je gubitak Plantaža na kraju njenog mandata bio 18.8 miliona eura, a da je Maraš poziciju napustila sa četiri stana i "atraktivnim" voznim parkom.

Poručuje da je "malo Verici i “Vericama” iz bivše vlasti bilo vazda".

"Dok su firme gomilale dugove, oni su gomilali stanove i milione. Odgovor za ovakvo besramno ponašanje mnogih u izvršnoj vlasti smo dobili 30. avgusta 2023 godine. Tada su došli “osvježeni” koji isto vole državna preduzeća, visoke plate, službena vozila i zapošljavanje rodbine. S tom razlikom što sada takvi u liku Daria Vraneša, ali i njegovih kolega iz par crnogorskih gradova iz NSD (Vučićeve podružnice za Crnu Goru) vrše otvorenu SAOizaciju naše zemlje, koja će se morati zaustaviti od onih koji su takve “lidere” izabarali. Inače Crna Gora neće ni nama, ni njima, ni našoj i njihovoj djeci ništa valjati", rekao je Stanić.

Poručuje da Verica nastavlja gdje je stala, a isto tako i novo rukovodstvo “pojedinčano najjače partije”.

"Za početak bi im valjalo da se ograde od Verice, ako ne smiju od ovih politički uticajnijih. To bi bio prvi pokazatelj reformi", rekao je Stanič.

Bonus video: