Živković: Vraneš prava slika skupštinske većine, pokazao da se NSD i Mandić pitaju u Crnoj Gori

"Demokratska partija socijalista će nastaviti borbu koja je zasnovana na principima i vrijednostima, a koja znači odbranu građanske Crne Gore i multikonfesionalnog sklada. To su vrijednosti od kojih nikada nećemo odustati i koje ćemo braniti svim sredstvima ukoliko bude bilo potrebno", kazao je lider te stranke

16117 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković je kazao da je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš "prava slika" parlamentarne većine i svega što se dešava u Crnoj Gori od promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine.

"Primitivizam i nacionalistička politika koja ruši građanski karakter Pljevalja i Crne Gore sada su već konstanta u političkom životu naše države. Dario Vraneš samo neskriveno pokazuje pravo lice ove parlamentarne većine i namjerno zabija prst u oko PES-u, Demokratama i URI pokazujući na taj način da su zapravo Nova srpska demokratija i Andrija Mandić vlasnici ove većine i da su oni ti koji se pitaju u Crnoj Gori", saopštio je Živković.

Kazao je da, ipak, ne treba kriviti ni Mandića ni Vraneša ni Novu srpsku demokratiju. "Oni samo koriste kukavičluk i odsustvo kičme navodno građanskih partija koje pod maskom kritike DPS-a i bivše vlasti zapravo potiru državu Crnu Goru dok svoj mir kupuju namirivanjem funkcijama, privilegijama i sitnim ličnim i partijskim interesima", dodaje Živković.

Zbog toga, smatra, odgovornost treba tražiti u Građanskom pokretu URA i Demokratama, ali prije svega u Pokretu Evropa sad.

"Jer čak i Dritan Abazović, koji je nakon 30. avgusta omogućio prodor velikosrpskog nacionalizma i šovinizma u Crnu Goru, nikad nije dozvolio da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine Crne Gore. PES, sa druge strane, ne samo da je Mandiću dao da vodi Skupštinu, nego planira da Novu srpsku demokratiju i Demokratsku narodnu partiju uvede u Vladu, dok jedan od poslanika ove partije razdragano komentariše kako parlamentarna većina funkcioniše besprekorno. Srećno vam bilo", poručio je Živković.

Kazao je da će DPS "nastaviti borbu koja je zasnovana na principima i vrijednostima", a koja znači "odbranu građanske Crne Gore i multikonfesionalnog sklada".

"To su vrijednosti od kojih nikada nećemo odustati i koje ćemo braniti svim sredstvima ukoliko bude bilo potrebno. A vi samo nastavite da služite Vranešu, Kovačeviću, Mandiću… Očigledno za bolje nijeste", zaključio je lider DPS-a.

Bonus video: