Vučelić: Daniloviću pala maska, sad svi vide njegove prave namjere

Kako je kazala odbornica Demosa u Skupštini Glavnog grada, Danilovićeva namjera je da prekine "ličnu muku nestrpljenja i konačno sa pozicije vječitog drugog pređe na poziciju predsjednika stranke"
98 pregleda 96 komentar(a)
Maja Vučelić, Foto: Demos
Maja Vučelić, Foto: Demos
Ažurirano: 08.08.2017. 15:47h

Pala je maska bivšeg predsjednika Izvršnog odbora Demosa, Gorana Danilovića, a crnogorska javnost kao i članovi te partije su sada do kraja vidjeli njegove prave namjere, smatra Maja Vučelić, odbornica Demosa u Skupštini Glavnog grada, dodajući da je na avgustovskoj sjednici u Podgorici, "uz nove momente, potvrđena groteskna predstava" sa namjerom razbijanja Demosa.

Gradski odbor Demosa u Podgorici predložio je Gorana Danilovića za novog predsjednika partije, kako je saopšteno danas iz tog partijskog tijela.

Kako je kazala, Danilovićeva namjera je da prekine "ličnu muku nestrpljenja i konačno sa pozicije vječitog drugog pređe na poziciju predsjednika stranke." Sada je jasno, dodaje, da je njegova priča o skupštini pomirenja bila predstava za javnost, kako bi prikrio svoj pravi cilj.

"To sve radi drastično kršeći statut zavađajući članstvo Demosa, obmanjujući javnost nekim notarskim većinama nikad verifikovanih na sjednicama nadležnih partijskih tijela, i nadasve pokušavajući da razbije Demos – stranku koju je, kao što je javnosti poznato, osnovao Miodrag Lekić. Koliko je pravno-statutarno neutemeljno održavanje skupštine govori činjenica da pored nepostojanja većine na Glavnom odboru niti postojanja odluke Glavnog odbora za tako nešto, isti organ nije verifikovao kriterijume za izbor delegata, što je takođe izričita odredba Statuta. Vrhunac ironije u ovoj tragikomičnoj predstavi se ogleda i u tome da i sam Danilović zna da bi neka takva skupština bila pravno ništavna. Uprkos tome on nastavlja predstavu u želji da dobije publicitet za ulogu lidera, naravno lidera u pokušaju," kazala je Vučelić.

Suprotno odlukama Predsjedništva i Predsjednika Demos, navodi ona, Danilović nastavlja organizovanje svoje "privatne i unaprijed fingirane skupštine, valjda sa svojim prijateljima i kumovima, baš onako kako je i sam pohvalno priznao na poslednjoj sjednici raspuštenog Izvršnog odbora."

Sa druge strane, ističe, Demos poslednjih dana - sada šire u posjedu dokumentacije - konstantno radi na "rasvjetljavanju i ispravljanju malverzacija, poput nagrađivanja glavnih terenskih pomagača Gorana Danilovića u vidu visokih finansijskih nadoknada," sa kojima će iz te partije vrlo brzo upoznati javnost, kao i nadležne organe.

"Žalimo osobe koje se uvlače u ovu komičnu i nemoralnu operaciju pokušaja razbijanja stranke, a Daniloviću, želimo sreću u formiranju nove partije na njegovoj privatnoj skupštini. Njegovo sanjano prvo mjesto među kumovima i prijateljima nije nedostižno. Ono što ga upozoravamo jeste da ostavi Demos kojem je nanio veliku štetu i u koji je, sada se to dobro vidi, podmuklo ušao da bi za svoje ciljeve a moguće i ciljeve drugih, namjerno kompromitovao stranku, dajući joj imidž primitivnih zapleta," zaključuje Vučelić o saopštenju.

Bonus video: