ZBCG: Mugoša slagala javnost, ako SDT ne podnese prijavu protiv nje mi ćemo

"A pošto se Suzana Mugoša sve vrijeme kune u svoju čast i poštenje, pozivamo je da u ime te časti i poštenja, saopšti ime i prezime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća. U protivnom, biće ista kao i njen svjedok saradnik Saša Sinđelić, jer se sličan sličnom raduje"

9359 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Za budućnost Crne Gore
Foto: Za budućnost Crne Gore

Iskazom pred Disciplinskim vijećem Suzana Mugoša je u potpunosti slagala crnogorsku javnost da ima dokaze kako je kupljena ukidajuća presuda u slučaju poznatom kao državni udar, saopšteno je iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

"Prije dvadesetak dana upravo je Suzana Mugoša na Odboru za politički sistem i pravosuđe tvrdila da je neki ambasador na crnogorskom primorju kupio presudu na Apelacionom sudu. Međutim, danas Suzana Mugoša nijednim slovom nije spomenula ime i prezime tog famoznog ambasadora koji je učestvovao u navodnoj kupovini presude, a da bude još gore, nije ponudila nikakav dokaz, već je priznala da ima određene indicije. Ovo je najbolji pokazatelj i kako je sudila u postupku za državni udar, na osnovu političkih indicija i lažnog svjedočkog iskaza Saše Sinđelića i konsultacija sa Vesnlm Medenicom. Tužno je i pogubno za crnogorsko pravosuđe da ovakva osoba i dalje bude sudija Višeg suda, i koalicija ZBCG očekuje da Sudski savjet suspenduje Suzanu Mugošu, a nakon sprovedene istrage u tužilaštvu da je i razriješi sudske funkcije", navodi se u saopštenju.

Kazali su da, pošto je Suzana Mugoša saopštila da je već saslušana u tužilaštvu, očekuju od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da podigne optužni akt protiv Mugoše zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza.

U protivnom, kažu da će oni podnijeti prijavu protiv nje, jer je, kako navode, današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem, ne samo unizila sudijsku funkciju, već i počinila krivično djelo.

"A pošto se Suzana Mugoša sve vrijeme kune u svoju čast i poštenje, pozivamo je da u ime te časti i poštenja, saopšti ime i prezime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća. U protivnom, biće ista kao i njen svjedok saradnik Saša Sinđelić, jer se sličan sličnom raduje", zaključuje se u saopštenju.

Mugoša je pred Disciplinskim vijećem, pred kojim odgovara zbog tvrdnji da je kupljena presuda Apelacionog suda u predmetu "Državni udar", kazala je da imovno stanje sudije Apelacionog suda Seke Piletić koja je pisala drugostepenu presudu ne odgovara njenim prihodima. Dodala je da je samo izrazila sumnju da je odluka Apelacionog suda donijeta uz moguću korupciju.

Mugoša je istakla da je ovim povodom dala iskaz u Specijalnom tužilaštvu, pa nije htjela da odgovori na pitanje kad je stekla uvjerenje da je presuda Apelacionog suda kupljena.

Negirala je teži disciplinski prekršaj koji joj se stavlja na teret, da se neprimjereno ponašala na javnom mjestu, iznošenjem mišljenja o predmetu koji je u toku.

Bonus video: