Muratović: Ako SDP nastavi da bježi od realnosti i zamagljuje pogled na zbilju ostaće zarobljen u političkoj prošlosti

"Iz sopstvenog iskustva ukazujemo da samo objektivnim sagledavanjem svog rada i djelovanja, preuzimanjem odgovornosti i za sopstvene greške, ali i istinskom željom da se bude još bolji, i SDP će biti bitan i relevantan politički činilac neophodan u mozaiku borbe za očuvanje nacionalnih interesa i zalaganja za bolju budućnost naše države"

3067 pregleda 4 komentar(a)
Muratović, Foto: Demokratska partija socijalista
Muratović, Foto: Demokratska partija socijalista

Ako SDP nastavi da bježi od realnosti i zamagljuje svoj pogled na zbilju u kojoj bitiše, ne da neće u skorije vrijeme povratiti parlamentarni status, nego će zauvijek ostati zarobljen u političkoj prošlosti Crne Gore, saopštio je danas Boris Muratović, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

On je reagovao na saopštenje šefa medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirka Stanića koji je ranije danas rekao da je očekivao da na njegov jučerašnji stav odgovore Verica Maraš ili Dario Vraneš, ali da je na njega odgovorio DPS, što ga čini tužnim jer je, ističe, očigledno partijska pripadnost Maraš njena ključna prednost.

"Iz sopstvenog iskustva ukazujemo da samo objektivnim sagledavanjem svog rada i djelovanja, preuzimanjem odgovornosti i za sopstvene greške, ali i istinskom željom da se bude još bolji, i SDP će biti bitan i relevantan politički činilac neophodan u mozaiku borbe za očuvanje nacionalnih interesa i zalaganja za bolju budućnost naše države", istakao je Muratović u saopštenju.

On je dodao da ne žele se bave potezima i političkim odlukama SDP u prethodnom periodu niti ukazivati na manjkavosti istih, jer upravo su postignuti rezultati i ocjena koju su im crnogorski birači udijelili na prošlim vanrednim parlamentarnim izborima ogledalo njihovog rada.

"Ipak, cijeneći važnost društveno-političkog trenutka u kojem živimo, iskušenja koja su Crnu Goru zadesila od 30. avgusta 2020. godine i daljih izazova koji su pred njom ali i svima nama, želimo da vam poručimo samo jedno – svoju tradiciju, ugled i dostojanstvo ne bacajte pod noge i ne rušite mostove, ako ni zbog čega drugog onda makar zbog očuvanja jezgra suverenističkog bloka i činjenice da smo našoj Crnoj Gori danas potrebniji više nego ikad", poručio je Stanić.

Bonus video: