Jovanović spreman za dijalog sa svima, sem sa DPS-om

„Morate obezbijediti da ovaj grad počne da funkcioniše", rekao je odbornik SDP-a Petar Odžić

21073 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Jovanović (arhiva), Foto: Opština Budva
Jovanović (arhiva), Foto: Opština Budva
Ažurirano: 16.02.2024. 14:24h

Dio Demokratskog fronta koji predvodi predsjednik Skupštine opštine NIkola Jovanović spreman je na politički dijalog sa opozicijom, jer nema parlamentarne većine.

Zahvaljujući odbornicima prije svega koalicije okupljene oko DPS-a, te dva odbornika SDP-a, obezbijedjen je današnji nastavak sjednice lokalnog parlamenta.

Obraćajući se predsjedniku SO Nikoli Jovanoviću, odbornik SDP-a Petar Odžić kazao je da je krajnje vrijeme "da se dozovete pameti i uozbiljite".

„Svaki pokušaj odbrane ovakvog vođenja grada pada u vodu. Niko nije pominjao predsjednika Opštine Mila Božovića, da ne remetimo proces. Ali ako kažete da ovo ne klizi u anarhiju je neodgovorno. Nemate nijednog sekretara koji nije u vd stanju. Ovdje nemate ni pola prisutnih iz izvršne vlasti. Lako ćemo razriješiti sadašnji Savjet javne ustanove, ali nemojte očekivati da ćete uz naše glasove imenovati ovakav novi Savjet. Morate otvoriti politički i parlamentarni dijalog kako riješiti krizu“, kazao je Odžić te spočitao Jovanoviću da ne može da kaže da sa DPS-om skrati mandat.

Naglasio je da se skrati mandat, te da se dogovore svi kako rukovoditi gradom do izbora.

„Morate obezbijediti da ovaj grad počne da funkcioniše. Dajte da se ne bavimo politikom. To što imate na računu 20 miliona je dokaz da grad ne funkcioniše“, kazao je on.

Jovanović je kazao da su uvijek spremni za dijalog, jer očigledno ne funkcioniše parlamentarna većina.

Jovanović je naknadno, nakon što su Vijesti objavile njegovu raspravu sa odbornikom SDP/a, kazao da nikad neće imati politički dijalog sa DPS-om.

Bonus video: