Jovanović: Nebulozne tvrdnje iz privremenog odbora NSD Budva

"Ako je neko mislio da ću pristati da kršim zakonske rokove i time dovedem do stvaranja uslova za raspustanje skupstine od strane Vlade i uvođenje privremenog odbora, taj ili nema dovoljno političkog iskustva ili je zaista naivan"

6045 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Jovanović, Foto: Opština Budva
Jovanović, Foto: Opština Budva

Iako nemam običaj da odgovaram na nepotpisana saopštenja, radi istinitog informisanja javnosti želim da demantujem bezočna podmetanja onih koji su izdali izvorne principe i uskratili podršku predsjedniku opštine Milu Božoviću, poručio je u reagovanju predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović odgovarajući na saopštenje opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

Kako ističe to vidi kao pokušaj da se javnosti baci prašina u oči i prikrije nedostatak hrabrosti da se javno kaže ono što se potajno radi.

"Sjednica SO Budva je zakazana za 16. februar jer je to bio zadnji zakonski rok od tri mjeseca kada je neophodno završiti započetu sjednicu. Radi ukupne javnosti, podsjetiću da se radi o sjednici po hitnom postupku koju sam zakazao kako bi se izvršio izbor potpresjednika opštine na predlog predsjednika Mila Božovića i kako bi se izborom potpresjednika olakšalo funkcionisanje lokalne uprave. Stvarni razlozi nepojavljivanje dijela odbornika parlamentarne većine je ta što nisu htjeli da ispoštuju volju predsjednika opštine i izglasaju Jasnu Dokić za potpresjednika. Nas šest odbornika sa izborne liste 'Milo Božović- Budva na prvom mjestu' smo se pojavili na sjednici sa namjerom da izglasamo potpresjednika dok su se ostali odlučili da bojkotuju i time jasno stavili do znanja da ne poštuju stav predsjednika opštine i predsjednika odbora NSD Mila Božovića", naveo je Jovanović u reagovanju.

On je podsjetio na, kako je dodao "samo na jedan detalj koji dovoljno govori o istinitosti ovih navoda".

"A to je da je na sastanku kluba odbornika kojem je prisustvovao Andrija Mandić, predsjednik NSD, jedino nas šest odbornika podržalo izbor Jasne Dokić za potpresjednicu opštine. Dakle, najveći problem je unutar NSD koja ima najviše odbornika koji se protive volji nosioca liste i koji produbljuju političku krizu. Sjednica koja je juče održana, već je odlagana na zahtjev odbornika NSD i PZP pod izgovorim da je potrebno dodatno vrijeme za razgovor i ista je zakazana u krajnjem zakonskom roku. Ako je neko mislio da ću pristati da kršim zakonske rokove i time dovedem do stvaranja uslova za raspustanje skupstine od strane Vlade i uvođenje privremenog odbora, taj ili nema dovoljno političkog iskustva ili je zaista naivan. Optuživati mene da sarađujem sa DPS-om je toliko nebulozno da ne zaslužuje ozbiljan komentar", rekao je Jovanović.

Naglašava da ga je režim Mila Ðukanovića preko Milovoja Katnića hapsio, lažno optuživao i sudio sedam godina "u politički montiranom procesu".

"Dok je isti taj režim one koji se kriju iza nepotpisanog saopštenja zapošljavao i završavao im brojne poslove. DPS je u Budvi osvajao preko 70 odsto i očigledno je greška što je mnogima dozvoljeno da pređu u naš tabor i sada pokušavaju da preuzmu vlast u opštini. Želim jasno da poručim, ni ja, niti bilo ko iz moje porodice, nije nikada i neće nikada sarađivati sa DPS-om. A za one koji se kriju iza nepotpisanog saopštenja znam da jesu i siguran sam da hoće. Politički napadi na mene su zasnovani na iskonstruisanoj i bezočnoj neistini jer mi je poznato da je dio odbornika NSD zajedno sa dijelom odbornika Demokrata, u prethodnom periodu, tražio podršku DPS da me smijene sa pozicije predsjednika skupštine. Kada je taj plan propao, krenulo se u bojkot radi rušenja vlasti blokadom skupštine. Postavljam javno pitanje zbog čega nije ispoštovan poslednji dogovor koji je aminovao predsjednik opštine Milo Božović a to je raspodjela funkcija i izbor Jasne Dokić za potpresjednicu od strane onih koji se nisu pojavili na sjednicu. Na kraju, mene ne mogu optuživati za saradnju sa DPS-om oni koji su do juče bili u toj organizovanoj kriminalnoj organizaciji preko koje su i samo vršili krivična djela i zajedno otimali od gradjana Budve”, zaključio je Jovanović.

Bonus video: