Jonica, Joković, Rovčanin i Dašić kandidati za predsjednika SNP

Jonica je saopštila da je glavni razlog njene kandidature da se konačno stavi tačka na podjele unutar partije i da se okrenu rješavanju problema u Crnoj Gori
71 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2017. 12:51h

Sjednica Glavnog odbora (GO)Socijalističke narodne partije (SNP) na kojoj će biti utvrđena lista kandidata za predsjednika stranke biće održana sjutra u Podgorici.

Kandidature za lidera stranke, koji će biti izabran na kongresu SNP-a, 13. avgusta, prihvatili su Snežana Jonica, Vladimir Joković, Milija Rovčanin i Goran Dašić, saznaje agencija MINA.

Lista kandidata za lidera partije nije konačna, jer postoji mogićnost da neko i na sjednici GO prihvati kandidaturu.

Jonica je predsjednica barskog odbora SNP-a, Joković i Dašić su članovi GO te stranke, a Rovčanin je potpredsjednik kolašinskog odbora.

Dosadašnji lider SNP-a, Srđan Milić, koji je na čelu partije bio skoro 11 godina, podnio je ostavku 25. maja.

Sjednica Glavnog odbora (GO) Socijalističke narodne partije (SNP) na kojoj će biti utvrđena lista kandidata za predsjednika stranke biće održana sjutra u Podgorici.

Jonica je ranije saopštila da je glavni razlog njene kandidature da se konačno stavi tačka na podjele unutar partije i da se okrenu rješavanju problema u Crnoj Gori.

„Onaj kome ne odgovara jak, složan i jedinstven SNP nema nikakve potrebe da bude u njemu. Nijedan pojedinac neće biti iznad partije“, poručila je Jonica.

Joković je poručio da očekuje pobjedu u trci za stranačkog lidera i da mu je cilj „očuvanje partijskog jedinstva“.

Kako je naveo, njegov najviši interes zbog kog se kandidovao za naslednika Srđana Milića je sprečavanje cijepanja stranke.

„Mislim da je to izvodljivo i moguće. U SNP-u treba da se angažuju mladi kojih ima mnogo i da partija krene putem oporavka i jačanja, kako bi bila respektabilan politički faktor na narednim izborima“, dodao je Joković.

GO SNP-a je na sjednici 25. juna donio odluku o kriterijumima i postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP-a.

Odlukom je propisano da opštinski odbori SNP-a formiraju listu mogućih kandidata za predsjednika stranke na osnovu svih predloga ovlašćenih predlagača sa teritorije njihove opštinske organizacije i dostavljaju zajedno sa Informacijom o sprovedenom unutarpartijskom postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP-a u opštinskoj organizaciji, najkasnije do 4. avgusta.

Kako je propisano Odlukom, predlog liste kandidata za predsjednika SNP-a utvrđuje GO i dostavlja ga Osmom kongresu SNP-a.

Za punovažnost predloga neophodno je da su kandidati do početka sjednice GO SNP-a, na kojoj se utvrđuje predlog, potpisali izjavu o prihvatanju kandidature za predsjednika SNP-a.

Popunjene izjave o prihvatanju/neprihvatanju kandidature za predsjednika SNP-a, dostavljaju se najkasnije do početka sjednice GO, sjutra u 19 sati, a u protivnom smatra se da predlog nije punovažan.

Bonus video: